Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει δίπλες, ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά, εθιμικά γλυκά μας, το οποίο σε πολλά μέρη απολαμβάνουν και πέραν των Χριστουγέννων.
Υλικά:
200 γρ. γάλα
200 γρ. χυμός πορτοκάλι
200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1300 γρ. αλεύρι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
λάδι για το τηγάνισμα
Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Γαρνίρισμα
καρύδια, τριμμένα για πασπάλισμα
μέλι
Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.