Φτιάχνουμε ζελεδάκια σαμπάνιας με φύλλα χρυσού

Εύκολη συνταγή για εσάς που θέλετε λίγο glam παραπάνω.

Must Try

Η σαμπάνια είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για το γιορτινό τραπέζι και για ιδιαίτερες περιστάσεις. Κάθε νοικοκυρά δίνει τον καλύτερο της εαυτό με στόχο να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους στη διακόσμηση του τραπεζιού αλλά και σε εντυπωσιακά πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις.

Τα ζελεδάκια σαμπάνιας είναι μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

ΥΛΙΚΑ

250ml σαμπάνια

130ml τζιν ή βότκα

60γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

60γρ. σιρόπι ζάχαρης

20γρ. ζελατίνη

φύλλα βρώσιμου χρυσού

Διαβάστε επίσης: 
Cocktail σαμπάνιας με φράουλα
Πως να φτιάξετε μια πυραμίδα σαμπάνιας
Πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας

Φτιάχνουμε ζελεδάκια σαμπάνιας με φύλλα χρυσού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα σέικερ προσθέστε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε καλά. Ρίχνετε το περιεχόμενο σ’ ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζελατίνη. Αφήστε τη ζελατίνη να μουλιάσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το περιεχόμενο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη (περίπου 2-5 λεπτά).
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σαμπάνια με το τζιν ή τη βότκα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μια φόρμα ψησίματος, αδειάστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ (αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα).
Σε μια λαδόκολλα ξεφορμάρετε το ζελέ και κόβετε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Γαρνίρετε με φύλλα χρυσού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Φτιάχνουμε ζελεδάκια σαμπάνιας με φύλλα χρυσού

Sources: sugar and cloth

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -