Το σωστό άνοιγμα της σαμπάνιας γίνεται όσο το δυνατό πιο αθόρυβα, αποφεύγοντας να ανακατέψουμε το μπουκάλι για να τιναχτεί ο φελλός. Αφαιρούμε το μεταλλικό περιτύλιγμα και το σύρμα που βρίσκονται στον φελλό. Τοποθετούμε μια πετσέτα γύρω από το φελλό και με μαλακές κινήσεις στρίβουμε το μπουκάλι δεξιά και αριστερά για να απελευθερώσουμε ήπια τον φελλό από το μπουκάλι.
Tip: Προσθέστε στο πάγο της σαμπανιέρας μια χούφτα αλάτι, αν θέλετε να παγώσει πιο γρήγορα.
Διαβάστε επίσης:
Πως να φτιάξετε μια πυραμίδα σαμπάνιας
Τα μυστικά της σαμπάνιας
Σε βλέπω στο ποτήρι μου!
Video: @chowhound