Φτιάχνουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Εναλλακτική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για διατροφή vegan.

Must Try

Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου είναι η ιδανική επιλογή για ένα ρόφημα χωρίς συντηρητικά και ειδικά γι’ αυτούς που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή κάνουν vegan διατροφή.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι αμύγδαλα, νερό και ένα μπλέντερ.

Τα καλύτερα αμύγδαλα για το σπιτικό γάλα αμυγδάλου είναι τα βιολογικά, ωμά αμύγδαλα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με πολλά οφέλη για την υγεία. Αποφύγετε τα καβουρδισμένα και αλατισμένα αμύγδαλα. Αν προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε στο ρόφημα σας μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε επίσης:
6 tips που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Τοποθετήστε τα ωμά αμύγδαλα με φλούδα σε ένα γυάλινο μπολ και καλύψτε τα πλήρως με νερό. Τα αμύγδαλα θα απορροφήσουν λίγο νερό καθώς μουλιάζουν. Τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη νύχτα και μετά τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε.
Εναλλακτικά, μπορείτε να μουλιάσετε τα αμύγδαλα για 1-2 ώρες σε πολύ ζεστό νερό.

Προσθέστε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό.
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μια 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια πρέζα αλάτι ή ένα γλυκαντικό της επιλογής σας, όπως σιρόπι σφενδάμου ή 2 κ.σ. μέλι ή 1-2 μουλιασμένους χουρμάδες. Ή μπορείτε να το διατηρήσετε χωρίς ζάχαρη. Το αμύγδαλο έχει τέλεια φυσική γλύκα και είναι απίθανο στη γεύση.
Χτυπάτε τα αμύγδαλα με το νερό στο μπλέντερ συνεχόμενα για 2 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.

Φτιάχνουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα σε ένα τουλπάνι και πιέζετε πολύ δυνατά για να πάρετε όλο το γάλα.
Αδειάζετε το γάλα αμυγδάλου σε ένα αεροστεγές δοχείο και είτε το καταναλώνετε άμεσα ή το διατηρείτε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες.

Φτιάχνουμε σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Απλώστε τον πολτό αμυγδάλου που περίσσεψε από το τουλπάνι (γνωστό και ως πούλπα αμυγδάλου) σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε χαμηλό φούρνο μέχρι να στεγνώσει τελείως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πούλπα αμυγδάλου ως επικάλυψη γιαουρτιού, στα δημητριακά, σε κέικ, στα μπισκότα κλπ.

Sources: Downshiftology

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -