Η ταραμοσαλάτα είναι το παραδοσιακό έδεσμα που σε συνδυασμό με τη λαγάνα δε λείπει από κανένα τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.
Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
τα 3/4 από ένα φλυτζάνι τσαγιού νιφάδες πατάτας
200γρ. ταραμά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
1-2 κουταλιές σούπας ξίδι
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό, το τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε τις νιφάδες της πατάτας, ενώ ανακατεύετε.
Βάζετε τον πουρέ στο μπολ του μίξερ και προσθέτετε τον ταραμά. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και ρίχνετε διαδοχικά μια κουταλιά τη φορά, το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι.
Βάζετε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με ελιές ή αγγουράκι τουρσί.