Must Try

Η σωστή ταξινόμηση των ρούχων βελτιώνει την οργάνωση της ντουλάπας δημιουργώντας περισσότερο χώρο. Η αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία με την κατάλληλη προετοιμασία γίνεται ευκολότερη.

Πριν αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Μπορεί η ιδέα να φαντάζει τρομακτική αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε πρώτα απ’ όλα, είναι να βγάλετε όλα τα ρούχα από το ντουλάπι και να τα τοποθετήσετε στο κρεβάτι ή σε ένα μεγάλο τραπέζι..
Αδειάζοντας τη ντουλάπα σας, μπορείτε να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά αφού θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για τα ρούχα σας και ίσως να θυμηθείτε και κάποια που είχατε ξεχάσει.
Ταξινομήστε τα ρούχα σε κατηγορίες – πουκάμισα, παντελόνια, σακάκια, φορέματα, φούστες – και μη ξεχάσετε τα αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ξεχωρίστε από την κάθε κατηγορία, ποια ρούχα θα κρατήσετε, ποια θα δωρίσετε και ποια θα πετάξετε. Στο ξεκαθάρισμα πρέπει να είστε αδίστακτοι γιατί κάτι που δε φορέσατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πιο πιθανό να μη το φορέσετε ούτε τον επόμενο χρόνο.
Φροντίστε να έχετε δίπλα σας κουτιά ή σακούλες αποθήκευσης για τη δωρεά ή το πέταγμα των ρούχων έτσι ώστε να μπορείτε να τα μετακινήσετε από το σπίτι σας αμέσως.

Το ίδιο ξεκαθάρισμα ισχύει και για τα παιδικά ρούχα αφού την επόμενη σεζόν θα είναι μικρά. Αποθηκεύστε τα στην περίπτωση που είστε έγκυος στο επόμενο.

Αφού τελειώσετε με το ξεκαθάρισμα και αποφασίσετε ποια ρούχα θα κρατήσετε, κάντε τους ένα φρεσκάρισμα για τυχόν λεκέδες που δεν είναι ορατοί. Αν τα ρούχα αποθηκευτούν με λεκέδες, την επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολο να καθαριστούν.
Αν παραλάβετε τα ρούχα από το καθαριστήριο, μην τα αποθηκεύσετε με τις πλαστικές θήκες του στεγνωτηρίου. Αυτές οι θήκες παγιδεύουν την υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα ή ακόμη και αποχρωματισμό στο ρούχο.

Είδη αποθήκευσης ρούχων

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα αξεσουάρ για τη σωστή αποθήκευση των ρούχων σας.

Κρεμάστρες: Επιλέξτε κρεμάστρες που δε σκουριάζουν ή αποχρωματίζουν τα υφασμάτα. Αποφύγετε τις λεπτές συρμάτινες κρεμάστρες των καθαριστηρίων.
Τα σακάκια πρέπει να κρεμαστούν σε ειδικές κρεμάστρες που υποστηρίζουν τους ώμους.
Φούστες και παντελόνια πρέπει να κρεμαστούν από τη μέση για να αποφύγετε το τσαλάκωμα.
Τα μεταξένια υφάσματα θα πρέπει να κρεμαστούν σε επενδυμένες κρεμάστρες για να μη γλυστρίσουν στο κρέμασμα.

Σακούλες – θήκες αποθήκευσης: Αν έχετε υφασμάτινες θήκες αποθήκευσης, κάντε τους ένα φρεσκάρισμα στο πλυντήριο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης. Οι υφασμάτινες σακούλες – θήκες αποθήκευσης είναι καλύτερες από τις πλαστικές αφού επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί στο εσωτερικό τους αποφεύγοντας τη δημιουργία υγρασίας.

Κουτιά αποθήκευσης: Πολλά ρούχα όπως τα πλεχτά, πρέπει να διπλωθούν αντί να κρεμαστούν. Επιλέξτε πλαστικά κουτιά πολυπροπυλενίου για την ασφαλή αποθήκευση των ρούχων. Κουτιά από χαρτόνι καλό είναι να αποφεύγονται. Πολλά κουτιά κατασκευάζονται από πολτό ξύλου που μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα και λεκέδες στα ρούχα. Επιπλέον η κόλλα που συγκρατεί την ένωση του κουτιού μπορεί να προσελκύσει έντομα.

Καθαρισμός χώρου αποθήκευσης

Αφού αδειάσετε την ντουλάπα σας είναι η κατάλληλη στιγμή για να την καθαρίσετε καθώς και τον χώρο που θα αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα.
Αν ο χώρος το επιτρέπει, κάντε τις απαραίτητες μετατροπές για την καλύτερη λειτουργία της ντουλάπας.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε καθαρό, δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο.
Αποφύγεται τη σοφίτα ή το γκαράζ ως χώρο αποθήκευσης γιατί είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι και το υπόγειο γιατί έχει υπερβολική υγρασία.

Συμβουλές αποθήκευσης

Βάλτε ταμπελάκια ανά είδος σε κάθε κουτί αποθήκευσης. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή το περιεχόμενο του κάθε κουτιού.

Μην αποθηκεύετε ξεκούμπωτα ρούχα. Σακάκια, παλτά, ζακέτες, μπουφάν ή ότι άλλο έχει κουμπιά ή φερμουάρ, για να διατηρήσουν το σχήμα πρέπει να κρεμαστούν κουμπωμένα.

Κλείστε καλά σακούλες, θήκες και κουτιά αποθήκευσης για την αποφυγή ανεπιθύμητων εντόμων. Κρεμάστε ειδικά αρωματικά που θα ανανεώνετε για να μη χάσουν το άρωμα και τις ιδιότητες τους.

 

Βάλε τη ζωή σου σε τάξη με χρήσιμα tips και συμβουλές που θα βρεις στην κατηγορία Tips Οργάνωσης.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -