Πως καθαρίζουμε και αποθηκεύουμε τα τραπεζομάντηλα

Must Try

Αν και φαντάζει δύσκολο, ο καθαρισμός και η αποθήκευση των λευκών ειδών, είναι πιο εύκολη υπόθεση ακόμα και από το πως να επιλέξουμε τη σωστή διάσταση στο τραπεζομάντηλο που θα ταιριάξει στο τραπέζι μας.

Διάβασε παρακάτω τα μυστικά για να καθαρίζεις και να αποθηκεύεις σωστά τα τραπεζομάντηλα σου:

Αν βρείτε ένα λεκέ από φαγητό στο τραπεζομάντηλο σας, πρέπει να καθαρίσετε αμέσως το λεκέ για να αποφύγετε να γίνει μόνιμος.

Σάλτσα από φαγητό: Βουτήξτε την άκρη μιας πετσέτας σε ένα ποτήρι εμφιαλωμένη σόδα (αναψυκτικό) και περάστε το λεκέ. Επίσης αποτελεσματικό σε αυτούς τους λεκέδες είναι και το αλάτι.

Λεκές από μπύρα: Βρέξτε το λεκέ με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει ξίδι σε αναλογία 4 προς 1(4 μέρη νερό ξαι 1 μέρος ξίδι). Τέλος ξεπλύνετε καλά.

Λεκές από κόκκινο κρασί: Στάξτε 1-2 σταγόνες τσίπουρο ή τσικουδιά πάνω στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρο κρασί.

Λεκές από λάδι: Ρίξτε στον λεκέ ταλκ ή αλεύρι. Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ. Αφήστε το να απορροφήσει και τινάξτε το. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στο λεκέ και μετά πλύντε το στο πλυντήριο. Μπορείτε επίσης, να πιέσετε το λεκέ με λίγη ψίχα ψωμιού.

Λεκές από κεράσι ή φράουλα: Προσθέστε σε μια λεκάνη γεμάτη νερό λίγη σόδα σε σκόνη και μουλιάστε το λεκέ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Αποφύγετε να στεγνώσετε το τραπεζομάντηλο μέχρι να καθαριστεί ο λεκές.

Αν καμία από τις παραπάνω τακτικές δε σας βοηθήσει να εξαφανίσετε τον λεκέ ολοκληρωτικά, χρησιμοποιήστε ένα ενισχυτικό πλύσης στον κάδο του πλυντηρίου πριν ξεκινήσετε την πλύση ή εμπιστευτείτε το καθαριστήριο.

Τα λευκά κεντημένα τραπεζομάντηλα με τον καιρό κιτρινίζουν. Να τα πλένετε τακτικά και να τα σιδερώνετε. Πρέπει να στεγνώνουν καλά για να μην μουχλιάσουν.

Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τα τραπεζομάντηλα και να τα ελέγξετε για τυχόν λεκέδες, πριν τα αποθηκεύσετε. Βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά και τοποθετήστε τα σε δροσερό μέρος, προστατεύοντας τα από τη σκόνη και την υγρασία.

Μάθε πως θα διπλώσεις ένα στρογγυλό τραπεζομάντηλο.

tableart_pos-katharizoyme-kai-apothikevoyme-ta-trapezomantila

Χρησιμοποιήστε το τραπέζι για να απλώσετε το τραπεζομάντηλο. Στη συνέχεια διπλώστε το στη μέση σαν μισοφέγγαρο.
Φέρτε τις στρογγυλές άκρες προς το μέρος της ίσιας πλευράς έτσι ώστε να εφάπτονται.
Στη συνέχεια, διπλώστε ξανά κατά μήκος στα δύο.
Τέλος, διπλώστε το τραπεζομάντηλο σας τρεις φορές για να σχηματίσετε ένα τέλειο τετράγωνο!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποθηκεύσετε τα τραπεζομάντηλα, είναι να χρησιμοποιήσετε κρεμάστρες για ρούχα (χρησιμοποιήστε κρεμάστρες με κλιπ ή τυλίξτε ένα σωλήνα για να αποτρέψετε τις τσαλάκες).

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -