Σπιτική συνταγή για πατάτες πουρέ με την πρέσα, το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης της πατάτας.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις τεμαχίζετε και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι. Αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε το νερό από την κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα και το βούτυρο και τις πολτοποιηούμε με την πρέσα ώσπου να γίνουν πουρές.