Καινούργιες μπότες UGG χωρίς ούτε 1 ευρώ

Must Try

Όπως οι σουέντ έτσι και οι μπότες UGG® Australia θέλουν ειδική μεταχείριση στον τρόπο καθαρισμού γιατί μπορεί το εξωτερικό της να χαλάσει και η εσωτερική γούνα – από μαλλί προβάτου – να αρχίσει να μυρίζει. Οι μπότες UGG είναι κατασκευασμένες από δέρμα προβάτου το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία ώστε να δημιουργηθεί το μαλακό φινίρισμα.
Αν και στο εμπόριο υπάρχουν πολλές απομιμήσεις κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά, οι αυθεντικές μπότες UGG πρέπει να καθαρίζονται στο χέρι και ποτέ στο πλυντήριο.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και κάντε τις αγαπημένες σας μπότες UGG καινούργιες χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ.

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες νερού

Αν οι μπότες σας βραχούν και τις αφήσετε να στεγνώσουν χωρίς καθαρισμό θα προκληθούν στο δέρμα ραβδώσεις ή λεκέδες νερού. Βουτήξτε σε κρύο νερό ένα λευκό βαμβακερό πανί ή σφουγγάρι, στραγγίξτε και τρίψτε ελαφριά την επιφάνεια της κάθε μπότας με την ίδια φορά μέχρι να δείχνουν ομοιόμορφα νωπές. Προσοχή μη τις μουλιάσετε στο νερό.

Για να βοηθήσετε τις μπότες να κρατήσουν το σχήμα τους, γεμίστε την βρεγμένη μπότα με μια λευκή πετσέτα. Μην χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμη πετσέτα γιατί μπορεί η βαφή να μεταφερθεί στις μπότες. Αφήστε τις μπότες να στεγνώσουν σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο ή την άμεση θερμότητα. Μη χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών για να τις στεγνώσετε γιατί η υψηλή θερμότητα μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Καινούργιες μπότες UGG χωρίς ούτε 1 ευρώ
χρήσιμα tips περιποίησης για τις μπότες UGG

Πως να αφαιρέσετε γρατζουνιές

Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια καθαρή λευκή πετσέτα για να βουρτσίζετε τις γρατζουνιές. Προσέξτε να μην τρίβετε πάρα πολύ σκληρά και να ακολουθείτε την φορά του δέρματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ειδική γόμα για σουέντ.

Για δύσκολα σημάδια και λεκέδες, θα χρειαστείτε ένα ειδικό καθαριστικό για μπότες UGG. Τελειώστε με το βούρτσισμα της μπότας με μαλακή βούρτσα.

 

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι

Καλύψτε το λιπαρό λεκέ με ένα στρώμα ταλκ ή καλαμποκάλευρο και αφήστε το τουλάχιστον 24 ώρες, ή 48 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα. Η σκόνη απορροφά το λάδι από τις μπότες. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τη σκόνη με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για να αφαιρέσετε όλο το λιπαρό λεκέ. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί με χλιαρό νερό για να αφαιρέσετε ίχνη απ’ το φυσικό καθαριστικό.

Για γενικό καθαρισμό στις μπότες UGG, υπάρχουν ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό τους. Ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά και καθαρίστε τις μπότες σας. Αφήστε τις μπότες να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος. Θυμηθείτε, να αποφύγετε τον ήλιο ή την άμεση θερμότητα.

Πως να καθαρίσετε το εσωτερικό τους

Αν δεν καθαρίζετε σωστά το εσωτερικό τους μπορεί να προκληθούν μύκητες και δυσάρεστες οσμές. Ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερώσετε τους μύκητες στις μπότες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αντιμυκητιακό σπρέι.

Για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα στο εσωτερικό της κάθε μπότας, έτσι ώστε να απορροφήσει την κακοσμία και αφήστε την όλη τη νύχτα. Πριν τις ξαναφορέσετε, τινάξτε τη σόδα από τις μπότες.

Υπάρχουν επίσης ανταλλακτικά αντικατάστασης όπως σόλες UGG που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Χρήσιμα tips και συμβουλές καθαρισμού θα βρεις στην κατηγορία Tips Καθαρισμού.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -