3 βότανα με θεραπευτικά οφέλη στη διατροφή

Must Try

Τα φρέσκα βότανα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Όχι μόνο προσθέτουν περισσότερη γεύση στο φαγητό μας, αλλά αποδεικνύονται και ωφέλιμα για την υγεία μας, με θεραπευτικές ιδιότητες.

Με λίγη φροντίδα μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και να διακοσμούν τον πάγκο της κουζίνας.

Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι καλή πηγή μαγνησίου, που προάγει την καρδιαγγειακή υγεία και πλούσιο σε β-καροτένιο, το οποίο βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός αποτελεί πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τονώνοντας τον οργανισμό και την καρδιά, ενώ είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β12 που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα και τη μνήμη, βιταμίνη C που θωρακίζει το ανοσοποιητικό απέναντι σε ιώσεις, βιταμίνη Α που ωφελεί την όραση, βιταμίνη Κ που παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, καθώς και για ένα φλαβονοειδές που αποτρέπει την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Βελουτέ σούπα μαϊντανού με κατσικίσιο τυρί

Μέντα

Μικρή αλλά ισχυρή η μέντα έχει μια από τις υψηλότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες οποιουδήποτε βοτάνου, προστατεύοντας το σώμα από το σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του εντέρου.

 

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -