Βελουτέ σούπα μαϊντανού με κατσικίσιο τυρί

Βελουτέ σούπα μαϊντανού με κατσικίσιο τυρί.

Υλικά (για 4 άτομα)

2 ματσάκια μαϊντανό

2 πατάτες

150γρ. ρίζα σέλερι

150γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί

2 κύβους ζωμό κότας

1 μικρό ματσάκι μυρωδικών (μαϊντανό, σκορδόπρασο, εστραγκόν)

200ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τη ρίζα σέλερι και τις πατάτες σε κύβους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, διαλύετε σε 1½ λίτρο βραστό νερό τους κύβους ζωμό κότας. Προσθέτετε το σέλερι και την πατάτα και τα βράζετε για περίπου 15-20 λεπτά.

Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τον ρίχνετε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά. Αφήνετε να βράσει για ένα λεπτό και κατόπιν με το μπλέντερ ανακατεύετε το ζωμό της κατσαρόλας μέχρι να γίνει παχύρρευστη σούπα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβετε το ματσάκι των μυρωδικών και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το κατσικίσιο τυρί. Χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα μυρωδικά στο τυρί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας προσεκτικά.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τη βελουτέ σούπα και προσθέστε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα γάλακτος.

 

Tableart - Art de la table

TABLEART – ART DE LA TABLE: THE ART OF LIVING WELL!

No Comments Yet

Comments are closed