Σπιτική μαγιονέζα σε 5 λεπτά.
Υλικά
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
250ml ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα τον κρόκο, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε αργά το ελαιόλαδο με ροή κλωστής μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό ανοιχτόχρωμο μείγμα – η διακασία κρατάει 5 λεπτά.
Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.