Must Try

Και ναι λοιπόν, πήρατε την μεγάλη απόφαση να τον προσκαλέσετε στο σπίτι σας για ένα ρομαντικό δείπνο τετ α τετ τα δυο σας. Τι λέω κάτι λάθος ή νομίζετε εσείς οι κύριοι που μόλις ανάφερα την λέξη ”τον” ότι θα ξεφύγετε; Φυσικά το ίδιο ισχύει και για εσάς με την καλή σας. Δεν χρειάζεται αγαπητοί μου να σας πιάνει πανικός και να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με τις τρομερές ικανότητες σας στην μαγειρική τέχνη. Ούτε να πάρετε αμπάριζα όλα τα ντελιβεράδικα της περιοχής σας. Αφού αποφασίσατε να τους μαγειρέψετε – όχι στο ταψί φυσικά – κάτι λίγα θα γνωρίζετε, αν μη τι άλλο είδατε τόσες εκπομπές μαγειρικής όλο και κάτι θα συγκρατήσατε. Τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι τι ή πως θα μαγειρέψετε, αλλά το πως θα δημιουργήσετε ένα ρομαντικό δείπνο. Την προσοχή σας παρακαλώ, ξεκινάμε…

Ρομαντικό δείπνοvia: coco+kelley

Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε για ένα ρομαντικό δείπνο είναι τρία: απαλό φωτισμό, εύκολο και νόστιμο μενού, όμορφο και σωστά στρωμένο τραπέζι.  Για να δημιουργήσουμε απαλό φωτισμό, μπορούμε να χαμηλώσουμε τα φώτα ή τι πιο ρομαντικό από το να γευματίσουμε υπό το φως των κεριών. Ανάψτε πολλά κεριά τοποθετώντας τα, στο τραπέζι που θα δειπνήσετε, μέσα σε ποτηράκια για ρεσώ, κηροπήγια ή σε ένα μπωλ με νερό και ροδοπέταλα, παντού γύρω στο χώρο. Προσοχή, αν τα τοποθετήσετε στο πάτωμα να είναι μακριά από κουρτίνες, χαλιά, μαξιλάρια ή ότι άλλο είναι εύφλεκτο.

Ρομαντικό δείπνο

Ρομαντικό δείπνο

via: wrapables

Φτιάξτε ένα εύκολο και ελαφρύ μενού χωρίς πολλά καρυκεύματα και μπαχαρικά – μη σας πέσει και βαρύ στο στομάχι – προσαρμόζοντας την ποσότητα έτσι ώστε να είναι αρκετή και για τους δυο σας. Τα παραγεμισμένα πιάτα, τα πολλά φαγητά και το παραφουσκωμένο στομάχι δεν δημιουργούν και την πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και χάνετε και το ”επιδόρπιο”. Βάλτε απαλή μουσική, ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί ή μια σαμπάνια και απολαύστε το. Σας υπενθυμίζω παλαιότερες αναρτήσεις για το πως κρατάμε το ποτήρι του λευκού κρασιού και για το πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Αν θέλετε να τον/την εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας γύρω από το κρασί δείτε το σαν…σομελιέ, εκτός και αν είστε!

Ρομαντικό δείπνο

Σε αυτό το δείπνο επιλέγουμε να καθίσουμε σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο και δεν εννοώ ο ένας να βρίσκεται στη μια άκρη του τραπεζιού και ο άλλος στην άλλη άκρη, με την χιλιομετρική απόσταση της τραπεζαρίας, ανάμεσα σας να σας χωρίζει. Η ατμόσφαιρα έχει ήδη ζεσταθεί μην την παγώσετε!

Επόμενο βήμα τραπεζομάντηλο φρεσκοπλυμένο και σιδερωμένο. Ξέρω πως έχετε να βαρεθεί να το διαβάζετε ξανά και ξανά, αλλά το σωστό να λέγεται. Ένα καλό τραπεζομάντηλο με τις αντίστοιχες πετσέτες του είναι ότι πρέπει για να στρώσουμε το τραπέζι μας. Αν δεν έχετε τραπεζομάντηλο στρώστε ένα ράνερ. Σειρά έχουν τα πιάτα, με του κυρίως γεύματος να τοποθετούνται πρώτα. Αν έχετε φτιάξει κάποιο ορεκτικό, το πιάτο του θα το βάλετε πάνω από το κυρίως πιάτο. Το πιάτο της σαλάτας αριστερά από το κυρίως και το πιάτο του ψωμιού πάνω από αυτό της σαλάτας και λίγο προς τα δεξιά. Δύο πηρούνια αριστερά από το πιάτο του κυρίως γεύματος και δύο μαχαίρια δεξιά του. Όπως θα τα βλέπετε στρωμένα, κοντά στο πιάτο θα είναι τα μαχαιροπήρουνα του κυριώς γεύματος και δίπλα από αυτά τα αντίστοιχα μαχαιροπήρουνα που είναι για την σαλάτα η το ορεκτικό. Άρα όταν θα ξεκινήσετε να τρώτε, τα πρώτα που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι τα εξωτερικά. Ανάλογα το επιδόρπιο που θα έχετε, θα βάλετε το πηρούνι του γλυκού πάνω από το πιάτο του φαγητού, με τα ”δόντια” του προς τα αριστερά και το κουτάλι του γλυκού πάνω από το πηρουνάκι με τη ”μύτη” του προς τα δεξιά. Τα ποτήρια του νερού και του κρασιού θα τα τοποθετήσετε στη δεξιά μεριά πάνω από τα μαχαίρια. Τις πετσέτες μπορείτε να τις διπλώσετε σε σχέδιο νούφαρο, κερί, στέμμα ή διακοσμήστε τις πετσέτες δένοντας τους μια ωραία κορδέλα.

Ρομαντικό δείπνο

Ρομαντικό δείπνο

Ρομαντικό δείπνο

via: style me pretty

Δημιουργήστε μικρά μπουκετάκια λουλουδιών, βάλτε τα σε βαζάκια και τοποθετήστε τα στο κέντρο του τραπεζιού.

Tip of the day: Σατομπριάν – ένα κομμάτι ψητό κρέας, αρκετό για 2 άτομα. Κόβεται από το κέντρο ενός μοσχαρίσιου φιλέτου.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. […] Τα κεριά δημιουργούν τον απαραίτητο ρομαντισμό που χρειάζεται η ατμόσφαιρα για ένα τραπέζι με την/τον αγαπημένο μας. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών κάνει τις στιγμές πιο ειδυλλιάκες. Περισσότερα για ρομαντικό δείπνο διαβάστε εδώ. […]

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -