Πρέπει να φοράμε παπούτσια μέσα στο σπίτι;

Must Try

Ανεξάρτητα από την κουλτούρα και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, τα παπούτσια μέσα στο σπίτι εγκυμονούν κινδύνους που περνούν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με μελέτες επιδημιολόγων, τα παπούτσια μας είναι πηγή μικροβίων, βακτηρίων και ιώσεων και μεταφέρουν όλη τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες του δρόμου, στο πάτωμα και τα χαλιά του σπιτιού μας.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσα μικρόβια μεταφέρονται σ’ ένα μωρό που μπουσουλάει και οτιδήποτε δει το βάζει στο στόμα του και πόσες λοιμώξεις ή ασθένειες μπορεί να προκληθούν μέσω αυτού, αφού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως και ο ενήλικας που περπατάει ξυπόλυτος μέσα στο σπίτι, υπάρχει η περίπτωση να κολλήσει κάποιο μύκητα, το λεγόμενο “πόδι του αθλητή”.

Την επόμενη φορά που θα περπατήσετε με τα παπούτσια στο υπνοδωμάτιο σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η υγεία σας και αναρωτηθείτε αν τελικά πρέπει να φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι.

[ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καινούργιες μπότες UGG χωρίς ούτε 1 ευρώ]

Ζητήστε ευγενικά από τους καλεσμένους σας να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στο χώρο του σπιτιού σας.

Αν θεωρείτε πως σας είναι αδύνατο να μη φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι, φροντίστε τουλάχιστον να το καθαρίζετε τακτικά.

 

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -