Πότε απαλλαγόμαστε από την ακαταστασία

Must Try

Τα τρία βασικά βήματα για να αντιμετωπίσουμε το χάος της ακαταστασίας, είναι όταν γνωρίζουμε τι πρέπει να κρατήσουμε, πόσο καιρό να το κρατήσουμε και πως να το αποθηκεύσουμε.

Πως θα αποφασίσεις τι πρέπει να κρατήσεις; Πότε απαλλαγόμαστε από την ακαταστασία;

Κάθε αντικείμενο στο χώρο σας, ένα κομμάτι χαρτί, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα παλιό ρούχο ή ακόμα και ένα έπιπλο, έχει την ανάλογη συναισθηματική αξία, συγκρατώντας αναμνήσεις της παιδικής σας ζωής μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο Konmari, η ακαταστασία και η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων, σας εμποδίζει να προχωρήσετε στη ζωή σας, οπότε “αν δε σου αρέσει κάτι, πέτα το”.

Ξεκινήστε κάνοντας στον εαυτό σας τις παρακάτω 6 ερωτήσεις για να απαλλαχθείτε από την ακαταστασία.

1.  Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου;

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να τα ξεφορτωθούμε.
Παλιά εισιτήρια, σπασμένα αντικείμενα, προϊόντα περιποίησης που έχουν λήξει, δώρα του πρώην, ρούχα που έχουμε να φορέσουμε πολλά χρόνια, παλιά αντικείμενα που δε χρησιμοποιούμε πια, δημιουργούν συναισθηματικά και ενεργειακά μπλοκαρίσματα που πρέπει να απομακρυνθούν.

2. Είναι χρήσιμο;

Ξεκαθάρισε τα αντικείμενα που σου είναι πραγματικά χρήσιμα. Για παράδειγμα η άδεια οδήγησης, η ομπρέλα ή ακόμη και η πετσέτα θαλάσσης, όσο και να σου φαίνεται περίεργο είναι μερικά από τα χρηστικά αντικείμενα που πρέπει να έχεις στη διάθεση σου.

3. Το αγαπάς;

Αντικείμενα που κυρίως για συναισθηματικούς λόγους δεν μπορείς να αποχωριστείς, δε σου προκαλούν ευχαρίστηση και δεν τα αγαπάς πραγματικά, είναι καιρός να τα αποχωριστείς μια και καλή.

4. Πόσα όμοια αντικείμενα έχεις;

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχουμε υποκύψει στον πειρασμό να αγοράσουμε όμοια αντικείμενα, είτε είναι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ηλεκτρικά, οικιακά είδη, παπλώματα, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. “Τελευταία αγόρασα άλλο ένα πιστολάκι μαλλιών. Νομίζω ήταν περιττό¨. Απαλλαχθείτε από τα περιττά αντικείμενα.

5. Τα χρησιμοποιείς τακτικά;

Αν αγοράσατε κάτι στις εκπτώσεις που θεωρήσατε χρήσιμο και δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, είναι καιρός να το πετάξετε. Όταν ένα προϊόν βρίσκεται σε έκπτωση δεν σημαίνει πως πράγματι είναι και χρήσιμο.

Καινούργιες μπότες UGG χωρίς ούτε 1 ευρώ

6. Είναι το δώρο που ήθελες;

Η μόνη υποχρέωση που έχεις όταν λαμβάνεις ένα δώρο, είναι να το δεχθείς ευγενικά και να στείλεις ενα ευχαριστήριο σημείωμα. Πέραν τούτου, αν το δώρο δεν σε γεμίζει ευχαρίστηση, δεν έχεις καμία υποχρέωση να το φυλάξεις.

Χρήσιμα tips και συμβουλές καθαρισμού θα βρεις στην κατηγορία Tips Καθαρισμού.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -