8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε σε ένα πλυντήριο ρούχων

Must Try

Όταν πρόκειται για πλύσιμο ρούχων, τίποτα δεν είναι πιο βολικό από το να βάλετε όλα τα άπλυτα στον κάδο του πλυντηρίου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν καθαρίζονται στο πλυντήριο, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τόσο τα ίδια όσο και το πλυντήριο σας.

1. Μαγιό

Αν θέλετε να διατηρήσετε το μαγιό σας, σαν καινούργιο, το πλύσιμο στο χέρι είναι η καλύτερη επιλογή. Ο κάδος του πλυντηρίου και το στύψιμο καταστρέφει την ύφανση και την ελαστικότητα του. Αντί αυτού, πλύντε το στο χέρι, χρησιμοποιώντας κρύο νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό για να αφαιρέσετε κατάλοιπα αντηλιακού, ιδρώτα και αλάτι από τις ίνες.

Τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού

2. Διακοσμημένα ρούχα

Πουκάμισα, φορέματα, t-shirts ή οτιδήποτε άλλο είναι διακοσμημένα με παγιέτες ή χάντρες είναι πολύ ευαίσθητα και δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο γιατί καταστρέφονται. Ακόμη και αν τα τοποθετήσετε σε μια ειδική τσάντα πλυσίματος, υπάρχει ο κίνδυνος να χαλαρώσουν τα διακοσμητικά στοιχεία στον κάδο του πλυντηρίου. Ελέγξτε τις ετικέτες, και φροντίστε να τα πλένετε στο χέρι ή να τα πηγαίνετε στο καθαριστήριο.

Οργάνωση και αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων

3. Δαντέλα

Υφάσματα από δαντέλα, δεν αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία του πλυντηρίου και χάνουν τη φόρμα τους. Επιπλέον, μπορεί να πιαστούν σε κουμπιά ή φερμουάρ και να σκιστούν. Προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

4. Μαξιλάρια αφρού μνήμης

Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης, αποφύγετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο γιατί διαλύεται το αφρώδες υλικό τους. Ακολουθείστε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή ή γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό, προσθέστε ένα ήπιο καθαριστικό, βυθίστε το μαξιλάρι και αφήστε το λίγες ώρες. Στη συνέχεια, πιέστε απαλά το μαξιλάρι για να αφαιρέσετε το νερό, χωρίς να το στύψετε. Αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο χώρο.

4 tips οργάνωσης με μια κρεμάστρα

5. Υφάσματα εμποτισμένα με εύφλεκτα υλικά

Ρούχα ή πανιά καθαρισμού, με λεκέδες από εύφλεκτο υλικό όπως βενζίνη, αλκοόλ, λινέλαιο, διαλυτικό χρωμάτων, αποφύγετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο καθώς θα μπορούσε να προκληθεί πυρκαγιά. Χρησιμοποιήστε πρώτα τοπικά, κάποιο ειδικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων, ανάλογα με τη σύσταση του λεκέ, και μετά πλύνετε στο πλυντήριο.

Πρέπει να φοράμε παπούτσια μέσα στο σπίτι;

6. Αθλητικά παπούτσια

Μη βάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια στο πλυντήριο. Ενδέχεται να αποχρωματιστεί ή να καταστραφεί το ύφασμα. Σήμερα, τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα από ίνες υψηλής τεχνολογίας γι’αυτό και πρέπει να τα συντηρούμε σωστά.
Με μια μαλακή βούρτσα και οικολογικό απορρυπαντικό διαλυμένο σε χλιαρό νερό, τρίψτε απαλά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που υπάρχει στο ύφασμα. Στεγνώστε τα παπούτσια σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα στο εσωτερικό τους για να απορροφήσουν τα υγρά. Αέρισε τις εσωτερικές σόλες και πρόσθεσε βορικό οξύ για να απαλλαγείς από τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Πότε απαλλαγόμαστε από την ακαταστασία

7. Χαλάκια με βάση από καουτσούκ

Αποφύγετε να καθαρίσετε στο πλυντήριο τα αντιολισθητικά χαλάκια με βάση από καουτσούκ γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου, μπορεί να χαλαρώσουν τη συγκολλητική ουσία που συγκρατεί το λάστιχο στη μπανιέρα. Το ίδιο ισχύει και για παντόφλες με σόλες από καουτσούκ και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

8. Γραβάτες

Η γραβάτα δεν χρειάζεται πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο, αλλά στεγνό καθάρισμα. Γι’ αυτό ο ασφαλέστερος τρόπος καθαρισμού για τη μεταξωτή γραβάτα, είναι το καθαριστήριο.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -