Πολύτιμες συμβουλές της μαμάς ώστε η βασιλόπιτα να γίνει αφράτη και λαχταριστή.
- Όλα τα υλικά της βασιλόπιτας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πρώτα χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και στη συνέχεια χτυπάμε καλά έναν-έναν τους κρόκους μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. (για κέικ βασιλόπιτα)
- Δε χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι. Αντίθετα με μια σπάτουλα ανακατεύουμε αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα. (για κέικ βασιλόπιτα)
- Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, μπήγουμε ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από τη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Δε ξεχνάμε ποτέ το φλουρί!