Ένα ιδιαίτερο cocktail σαμπάνιας με ανανά και τρίμμα ινδικής καρύδας.
Υλικά
Βιολογικός χυμός ανανά
Βιολογικός χυμός καρύδας
Ξηρή σαμπάνια ή Prosecco (αφρώδης οίνος)
Σιρόπι απλό
Καρύδα, άγλυκη και λεπτοαλεσμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε λίγο σιρόπι και σε ένα άλλο μπολ ρίξτε την καρύδα. Πάρτε ποτήρια σαμπάνιας και βουτήξτε το χείλος των ποτηριών στο σιρόπι και έπειτα στην καρύδα αφού βεβαιωθείτε ότι το χείλος τους επικαλύφτηκε καλά. Αφήστε τα λίγο να στεγνώσουν. Γεμίστε το κάθε ποτήρι με 45 ml από τους βιολογικούς χυμούς ανανά και καρύδας έκαστος. Γεμίστε το υπόλοιπο ποτήρι με την σαμπάνια ή το Prosecco. Σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης: Πως καθαρίζουμε τον ανανά
* Το σιρόπι είναι από ζάχαρη και νερό σε αναλογίες 1:1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού (π.χ. 1 φλιτζάνι ζάχαρη – 1 φλιτζάνι νερό) και στη συνέχεια σιγοβράζετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει καλά και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.