Πιατέλες για αχλάδια

Μπορείτε να μου περιγράψετε τι γεύση έχει το αχλάδι; Είναι γλυκό, ζουμερό, μαλακό στη γλώσσα, κοκκώδες όπως η ζάχαρη που διαλύεται στο στόμα. Τα αχλάδια τρώγονται και χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι η μαλακή υφή τους, αποτέλεσμα του αμύλου που περιέχουν το οποίο μετατρέπετε σε ζάχαρη αμέσως μετά τη συγκομιδή τους. Ίσως και το πιο νόστιμο φρούτο του φθινοπώρου.

Τα αχλάδια εκτός από γευστικοί πειρασμοί, αποτελούν και μια ωραία στυλιστική πρόταση για στολίσετε το τραπέζι σας ή ένα γεύμα σε μπουφέ. Γυάλες, πιατέλες σε διάφορα σχήματα-μεγέθη-χρώματα και ποιότητες είναι μερικά από τα είδη που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε μέσα ή πάνω σε αυτά να τοποθετήσουμε τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, στην περίπτωση μας, τα αχλάδια.

Με αφορμή τα αχλάδια και για να μην σας μείνουν άδεια τα πιάτα, έψαξα να σας βρω και μια πολλή ωραία συνταγή για να τα μαγειρέψετε. Το Tastefull είναι ένα site μαγειρικής που παρακολουθώ. Αχλάδια σε κόκκινο κρασί γεμιστά με μπλε τυρί, είναι η συνταγή που επέλεξα για εσάς και θα την βρείτε εδώ.

Image sources: anthropologie, potterybarn, eatingin, classicconciergeandcatering.

No Comments Yet

Comments are closed