Το κινητό χτυπάει κατά τη διάρκεια του δείπνου

Must Try

Αν είστε από εκείνους που έχουν πάντα μαζί το κινητό τους, πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που πρέπει να το απενεργοποιήσετε ή να τεθεί σε αθόρυβη λειτουργία.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι κατά τη διάρκεια του δείπνου, είτε γευματίζετε σε ένα εστιατόριο είτε στο σπίτι του φίλου σας. Είμαστε σε μια εποχή που το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μας και είμαστε πάντα και παντού με αυτό, παρ’ όλα αυτά όμως η συνομιλία στο κινητό κατά τη διάρκεια του δείπνου θεωρείται αγενής συμπεριφορά. Το μήνυμα που στέλνετε μιλώντας στο κινητό κατά τη διάρκεια του δείπνου είναι πως το άτομο που καλεί είναι πιο σημαντικό για εσάς από ότι αυτοί με τους οποίους γευματίζετε.

Εαν γευματίζετε μόνοι σας, είστε ελεύθεροι να συνομιλήσετε στο κινητό με όποιον επιθυμείτε αρκεί να μη μασάτε την ώρα της συνομιλίας. Καλό θα ήταν βέβαια να αφήσετε για λίγο στην άκρη το κινητό σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Συνομιλία στο κινητό

Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο μπροστά σε άλλους, ακούνε μόνο τη μια πλευρά και αυτό μπορεί να θεωρηθεί εξίσου αγενές όσο και το να ψιθυρίζετε. Αν πρέπει να απαντήσετε, ενημερώστε αυτόν που σας καλεί πως είστε απασχολημένος και θα τον καλέσετε πίσω. Ωστόσο, αν πρόκειται για κλήση έκτακτης ανάγκης, σηκωθείτε και αποχωρήστε από το δωμάτιο. Όταν επιστρέψετε στο τραπέζι, ζητήστε συγνώμη για την αναχώρηση σας και αν χρειαστεί, δώστε μια σύντομη εξήγηση της κλήσης.

Ομαδικές κλήσεις

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, εσείς και κάποιοι από τους συνδαιτυμόνες, μπορεί να θελήσετε να συνομιλήσετε με κάποιον που δεν είναι μαζί σας. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο αν όλοι συμφωνείτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κλήση, ωστόσο είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι να τελειώσει το γεύμα σας και ειδικά αν βρίσκεστε σε εστιατόριο δεν θέλετε να διαταράξετε τους υπόλοιπους.
Μην αφήσετε ποτέ το σερβιτόρο να περιμένει μέχρι να τελειώσετε την τηλεφωνική σας συνομιλία

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων

Όπως η συνομιλία στο κινητό, το ίδιο αγενές θεωρείται και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων αφού με τον τρόπο αυτό εξακολουθείτε να μιλάτε με κάποιον που δεν είναι παρών/ουσα, αγνοώντας όσους είναι μαζί σας.
Αν βρίσκεστε στη μέση μιας συνομιλίας, ενημερώστε το άτομο ότι θα συνεχίσετε τη συζήτηση σας αργότερα.

Τραβάτε φωτογραφίες με το κινητό σας

Πολλοί απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια του γεύματος να τραβάνε φωτογραφίες μεταξύ τους. Αν συμφωνούν όλοι στο τραπέζι, μπορείτε να τραβήξετε με το κινητό σας μερικές φωτογραφίες πριν σερβιριστεί το φαγητό ή όταν θα έχει τελειώσει το γεύμα.
Ζητήστε ευγενικά από το σερβιτόρο να σας τραβήξει μια φωτογραφία όταν δεν είναι πολύ απασχολημένος.

Δημοσιεύετε στα social media

Αν θέλετε οι followers και οι φίλοι σας να γνωρίζουν που βρίσκεστε την ώρα που γευματίζετε, μπορείτε να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο μόνο αν είστε σε fast food, ταβέρνα ή casual εστιατόριο αφού δώσετε την παραγγελία σας και πριν σερβιριστείτε.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -