Η ρομαντική γλώσσα των λουλουδιών

Must Try

Ποιο λουλούδι σου ταιριάζει την ημέρα των ερωτευμένων!

Κάθε λουλούδι έχει το δικό του συμβολισμό ανάλογα με κάθε περίσταση. Τα λουλούδια στέλνουν το δικό τους μήνυμα, από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο μέχρι μια λευκή μαργαρίτα, μπορούν να εκφράσουν μοναδικά τα συναισθήματα σας. Βρείτε ποιο σας ταιριάζει και δημιουργήστε ένα πανέμορφο μπουκέτο λουλουδιών για να προσφέρετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι τα τέλεια λουλούδια για να δηλώσουν τον έρωτα και ειδικά τα κόκκινα που εκφράζουν τη δύναμη και το πάθος. Ωστόσο, ένα πολύχρωμο μπουκέτο με τριαντάφυλλα υποδηλώνει έντονα και τρυφερά συναισθήματα που το καθένα έχει το δικό του συμβολισμό.
Τα λευκά τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν την αθωότητα και την ειλικρίνεια, τα κίτρινα συμβολίζουν τη φιλία και τη χαρά ενώ τα ροζ τριαντάφυλλα, σύμβολα αθωότητας, συνδέονται με την κομψότητα και την εκτίμηση. Τα μωβ τριαντάφυλλα σε συνδυασμό με λευκά λουλούδια πασχαλιάς, στέλνουν ένα μήνυμα κεραυνοβόλου έρωτα με την πρώτη ματιά.

Ροζ παιώνιες
Οι παιώνιες είναι γνωστά ως λουλούδια πλούτου και τιμής. Ένα πλούσιο μπουκέτο με παιώνιες θεωρείται οιωνός ευημερίας και καλής τύχης για έναν ευτυχισμένο γάμο. Προσφέρεται επίσης στη 12η επέτειο του γάμου και είναι το τέλειο μπουκέτο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Λευκές Μαργαρίτες
Τα λευκά πέταλα της μαργαρίτας υποδηλώνουν την πιστή αγάπη, την αγνότητα, την ομορφιά, την αθωότητα, την υπομονή και την απλότητα, που τα καθιστούν το ιδανικό λουλούδι σε ένα μπουκέτο προς το σύζυγο σας ή τη σύζυγο σας για την 5η επέτειο του γάμου σας.

 

Κόκκινες τουλίπες
Οι τουλίπες αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και τη χάρη ενώ οι κόκκινες τουλίπες συμβολίζουν την τέλεια αγάπη. Πολλοί θεωρούν πως το μαύρο στο κέντρο του λουλουδιού συμβολίζει την καρδιά του εραστή, μαυρισμένη από το πάθος. Την ημέρα των ερωτευμένων επιλέξτε ένα μπουκέτο με κόκκινες τουλίπες σημάδι πάθους και γοητείας. Οι κίτρινες τουλίπες συμβολίζουν τις χαρούμενες σκέψεις, οι λευκές τουλίπες την συγχώρεση και οι μωβ την μεγαλοπρέπεια.

Κόκκινα γαρύφαλλα
Τα γαρύφαλλα παραμένουν μια αγαπημένη επιλογή λουλουδιού για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Τα ροζ γαρύφαλλα συμβολίζουν την αγάπη και είναι το επίσημο λουλούδι για τη γιορτή της μητέρας. Τα κόκκινα γαρύφαλλα αντιπροσωπεύουν τον θαυμασμό και τη βαθιά αγάπη. Τα λευκά είναι μια καλή επιλογή για ένα ρομαντικό μπουκέτο, καθώς συμβολίζει την αγνή αγάπη, την πίστη, την αθωότητα ή την καλή τύχη. Τα γαρίφαλα είναι επίσης τα λουλούδια που προσφέρουμε στην πρώτη επέτειο του γάμου. Κίτρινα γαρύφαλλα εκφράζουν περιφρόνηση και απόρριψη.

 

Η ρομαντική γλώσσα των λουλουδιών
Kaitlyn Chow / Unsplash

Ηλίανθοι
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εντυπωσιακή ομορφιά των ηλιάνθων συμβολίζει τη ζεστασιά, την ευτυχία, τη λατρεία και τη μακροζωία. Χρησιμοποιείται σε νυφικές ανθοδέσμες και σε στολισμούς γάμου. Προσφέρεται και στην 3η επέτειο του γάμου.

Λευκά Χρυσάνθεμα
Τα λεπτά πέταλα των χρυσανθέμων συμβολίζουν την αισιοδοξία, τη χαρά, την αλήθεια ενώ τα κόκκινα την πιστή αγάπη. Τα λευκά χρυσάνθεμα προσφέρονται στην 13η επέτειο γάμου. Τα κίτρινα χρυσάνθεμα συμβολίζουν την αλαζονεία.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ


Ροζ ορχιδέες

Ένα πανέμορφο, εξωτικό λουλούδι, όπως η ορχιδέα συμβολίζει τη σπάνια ντελικάτη ομορφιά, την αγάπη, την πολυτέλεια και τη δύναμη. Χρησιμοποιείται τόσο στις νυφικές ανθοδέσμες όσο και στο στολισμό του γάμου. Οι ροζ ορχιδέες συμβολίζουν την αγνή αγάπη και οι ορχιδέες cattleya συμβολίζουν την ώριμη γοητεία. Προσφέρονται επίσης και στη 14η επέτειο γάμου.

Μωβ Ίρις
Τα λεπτά μπλε ή μοβ πέταλα ίριδας συμβολίζουν την πίστη, την αντοχή, τη σοφία και την υπόσχεση. Τα λουλούδια με κίτρινη ίριδα συμβολίζουν το πάθος και τα λευκά την καθαρότητα. Προσφέρεται στην 25η επέτειο του γάμου.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -