Η νηστεία ρίχνει την χοληστερίνη

Must Try

Η νηστεία για μεγάλο διάστημα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στους προδιαβητικούς βρίσκει νέα έρευνα από το Καρδιολογικό Ινστιτούτο Intermountain στο Murray, της Γιούτα των Η.Π.Α. Οι ερευνητές  παρατήρησαν ότι μετά από 10 με 12 ώρες ο οργανισμός αρχίζει και ψάχνει για μία εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσα στο σώμα για να συντηρηθεί. Ο οργανισμός παίρνει την κακή χοληστερίνη από τα λιποκύτταρα και τη χρησιμοποιεί ως ενέργεια.

Η νηστεία διεγείρει μία βιολογική διαδικασία η οποία μετατρέπει την κακή χοληστερίνη σε ενέργεια επηρεάζοντας έτσι θετικά τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη.

Η έρευνα συμπεριέλαβε προδιαβητικούς, άνδρες και γυναίκες, μεταξύ 30 και 69 ετών, που είχαν τουλάχιστον 3 παράγοντες μεταβολικού κινδύνου (μεγάλη περίμετρο μέσης, υψηλά τριγλυκερίδια, χαμηλή καλή χοληστερίνη, υπέρταση, υψηλό ζάχαρο νηστείας). Αυτό που παρατήρησαν οι ειδικοί είναι ότι όταν η νηστεία διαρκούσε λίγο τα επίπεδα της χοληστερίνης ανέβαιναν, όταν όμως οι συμμετέχοντες στην έρευνα νήστευαν για 6 εβδομάδες τα επίπεδα της χοληστερίνης έπεσαν κατά 12% και επίσης έχασαν και βάρος.

 

sources: vita.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -