ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ CRANBERRIES
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάτε ελαφρά 4 αυγά και προσθέτετε 200γρ ζάχαρη. Κοσκινίζετε 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με 1½ κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, 1-2 βανίλιες και 2 κ.τ.γλ. εσάνς πικραμύγδαλο διαλυμένη σε ένα σφηνάκι κονιάκ ή ½ φλ. λικέρ Αμαρέτο. Ανακατεύετε καλά και προσθέστε το μείγμα στα αυγά. Τέλος, ρίξτε 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα και ½ φλ. cranberries και, αν χρειάζεται, προσθέστε επίσης λίγο γάλα. Τώρα πρέπει να δώσω στη ζύμη σχήμα κορδονιού. Προσέξτε, όμως, αυτή η ζύμη κολλάει πολύ μην ανησυχήσετε.
Φτιάξτε 4 τέτοια ρολά και τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόχαρτο. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς (αέρα) και ψήστε για 30 λεπτά. Βγάλτε τα ρολά από το φούρνο και αφήστε τα να ησυχάσουν 10 λεπτά. Με μαχαίρι κόψτε λοξά σε σχετικά λεπτές ροδέλες. Ξαναβάλτε τα μπισκοτάκια στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Γυρίστε τα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά άλλα 10-15 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα και κατόπιν φυλάξτε τα σε δοχεία που κλείνουν καλά.