Πεντανόστιμες γλυκιές κρέπες στο λεπτό

Πεντανόστιμες γλυκιές κρέπες στο λεπτό

Οι κρέπες είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές. Είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστες αφού μπορείς να τις ετοιμάσεις με πολλούς τρόπους, ιδανικές για brunch, γεύμα και σίγουρα επιδόρπιο.

Με την συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να φτιάξεις και αλμυρές κρέπες αν εξαιρέσεις την κανέλα. Μπορούν να γεμιστούν με ζαμπόν και τυρί και να συνδυαστούν με μια σαλάτα ή με φρούτα, πραλίνα σοκολάτας και μπισκότα στη γλυκιά τους εκδοχή.

Υλικά

1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι

2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

Ελάχιστο αλάτι

Κανέλα

Πεντανόστιμες γλυκιές κρέπες στο λεπτό
photo: @shineshka

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ελάχιστη κανέλα.

Χτυπάτε τα αυγά σε δεύτερο μπωλ και προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα και τμηματικά το μείγμα από το αλεύρι, ενώ ανακατεύετε.  Βάλτε μία μεμβράνη στο μπωλ και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε με βούτυρο. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνετε μια κουταλιά από το μείγμα και κουνάτε το τηγάνι ώσπου να απλωθεί στον πυθμένα.

Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 1′ ώσπου να ξανθύνει ελαφρά πό κάτω και να φανούν φούσκες στην επιφάνεια. Τη γυρίζετε με σπάτουλα για να ψηθεί και από την αντίθετη πλευρά.

Βάλτε την κρέπα στο πιάτο και προσθέστε κομμένα φρούτα, μπισκότα ή καρύδα, μαρμελάδα ή μέλι ή πραλίνα σοκολάτας.

 

Tableart

TABLEART – ART DE LA TABLE: THE ART OF LIVING WELL!

No Comments Yet

Comments are closed