Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

 

Ένα τραπέζι διαφορετικό από τα άλλα, θα στρωθεί στο σπίτι μας την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας. Θα γιορτάσουμε το τέλος της Αποκριάς με το καθιερωμένο πέταγμα του αετού αλλά και την έναρξη της Σαρακοστής με τα νηστίσιμα εδέσματα που προσφέρονται την ημέρα αυτή, με την παραδοσιακή λαγάνα και τον ταραμά να  ξεχωρίζουν.

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας δεν είναι απλή υπόθεση, θέλει τη απαραίτητη προετοιμασία γιατί  τα κούλουμα οφείλουν να είναι νηστίσιμα και λιτά.  Έτσι λοιπόν, προτείνω, να αφήσουμε στην άκρη τα τραπεζομάντηλα και τα ασημικά μας και να στρώσουμε κάτι διαφορετικό, πιο απλό. Άλλωστε, η απλότητα έχει και αυτή τη δική χάρη!!! Τι πιστεύατε φίλοι μου, θα σας άφηνα ΄΄άστρωτους΄΄ την Καθαρή Δευτέρα; 😉

Λόγω της απλότητας που έχει η ημέρα, θα δώσουμε στο τραπέζι μας ένα πιο λιτό ύφος, στρώνοντας εφημερίδες αντί για τραπεζομάντηλο. Εεε, μη μου πείτε πως δεν σας αρέσει η ιδέα; Προμηθευτείτε τις απαραίτητες εφημερίδες και πρωτοτυπήστε!!!

 

 

Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, όσπρια, ελιές, θαλασσινά, χαλβάς, αποτελούν τα βασικότερα συστατικά του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας. Με ουζάκι, μπιρίτσα ή κρασάκι, συντροφιά με καλή παρέα και ανεβασμένη διάθεση, το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας δεν θα θυμίζει σε τίποτα το τραπέζι μιας ΄΄απλής΄΄ Δευτέρας. Προσοχή μόνο μη μου λιποθυμήσετε από το πολύ φαγητό!!!

Καλή Καθαρή Δευτέρα!!! 🙂

 

Image sources: lots of neat stuff, michael penney style.

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

ΜΙΑ ΙΔΕΑΛΙΣΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΥΛΑΤΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ BLOG WWW.TABLEART.GR.