Πως καθαρίζουμε τα κυδώνια

Όταν καταναλώνουμε θαλασσινά και οστρακοειδή πρέπει να γνωρίζουμε και πως να τα καθαρίζουμε.

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα και τον ταραμά περιλαμβάνει νηστίσιμα εδέσματα, θαλασσινά και διάφορα οστρακοειδή όπως κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τα οστρακοειδή, εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά.

Τα κελύφη: Θα πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα, ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
Το περιεχόμενο : πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα : πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (συστολή σώματος με τσίμπημα καρφίτσας η σταγόνων λεμονιού).

Δείτε στο παραπάνω video πως καθαρίζουμε κυδώνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: