Συμβουλές για τα λουλούδια στο στολισμό του τραπεζιού

Must Try

Τα λουλούδια αποτελούν το κέντρο της προσοχής στο στρώσιμο του τραπεζιού και για αυτό το λόγο, προσέχουμε ώστε να είναι σε πλήρη αρμονία με το στολισμό του. Σύμβολα της ομορφιάς της φύσης, μας δίνουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που μας επιτρέπει να αποδώσουμε την μεγαλοπρέπεια που τους αξίζουν.

Πριν ξεκινήσουμε την επιλογή των λουλουδιών, διαλέγουμε το θέμα και το συνδυασμό των χρωμάτων του τραπεζιού να ταιριάζει με την επιλογή του μενού. Για παράδειγμα, αν το μενού μας περιλαμβάνει έθνικ γεύσεις, ο συνδιασμός των χρωμάτων θα περιλαμβάνει αποχρώσεις κόκκινου, πράσινου, πορτοκαλί, μπλε, κίτρινου, καφέ.

Table tips: Flowers

Table tips: Flowers

Επίσης ένα βασικό στοιχείο είναι το μέγεθος. Όταν φτιάχνουμε συνθέσεις λουλουδιών, προσέχουμε το μέγεθος των λουλουδιών, να συμβαδίζει με το μέγεθος του τραπεζιού που πρόκειται να στολίσουμε.

Τοποθετούμε τα λουλούδια σε τέτοιο ύψος που να μην εμποδίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των καλεσμένων μας.

Αποφεύγουμε τα τεχνητά λουλούδια για δύο λόγους, πρώτον γιατί μαζεύουν σκόνη και μας αλλοιώνει την καλαισθησία του γενικού στησίματος και δεύτερον γιατί μαζεύουν μικρόβια. Τα τεχνητά άνθη, μπορούν κάλλιστα, να διακοσμήσουν οποιοδήποτε σημείο στο χώρο μας, εκτός – και αυτό το τονίζω – το τραπέζι του φαγητού. Τα αληθινά άνθη σε ένα επίσημο ή φιλικό γεύμα, ήταν, είναι και θα παραμείνουν σύμβολο κομψότητας και καλαισθησίας.

Λουλούδια που μυρίζουν έντονα πρέπει να αποφεύγονται, για να μην αλλοιώνεται, από το άρωμα τους, η αίσθηση της γεύσης.

Table tips: Flowers

Στις συνθέσεις λουλουδιών διακρίνουμε δύο τύπους.

Τις συμμετρικές συνθέσεις, οι οποίες έχουν όμοια κατανομή από όλες τις πλευρές και δημιουργούν αίσθημα ηρεμίας και σαφήνειας και τις ασύμμετρες συνθέσεις, στις οποίες τα λουλούδια είναι στη μέση ομοίως τοποθετημένα, οι δύο πλευρές όμως, διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους. Οι συνθέσεις αυτού του τύπου δίνουν την εντύπωση της κίνησης όσον αφορά στη σύνθεση τους και το περίγραμμα τους. Χρησιμοποιούνται κυρίως για διακόσμηση χώρου.

 

sources images: karentran

- Advertisement -

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -