Δίπλωμα πετσέτας “Νούφαρο”

Must Try

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι ετοιμασίες για το στολισμό των τραπεζιών, είναι στα φόρτε τους. Και φυσικά ένα γιορτινό τραπέζι δε μπορεί να στερηθεί την πολυτέλεια, διάφορων διακοσμητικών στοιχείων. Πορσελάνινα σερβίτσια, κρυστάλλινα ποτήρια, ασημένια μαχαιροπήρουνα, πολυτελή τραπεζομάντηλα και πετσέτες, λουλούδια, κηροπήγια, προσθέτουν με τη σειρά τους την απαραίτητη λάμψη για ένα ξεχωριστό στυλ.

Είναι αρκετές οι φορές όμως, που οι πετσέτες κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο στολισμό ενός τραπεζιού. Η ποικιλία των σχεδίων και το ιδιαίτερο δίπλωμα τους, τις καθιστά αναπόσπαστο στοιχείο δημιουργίας και έκφρασης.

Table tips: Lotus napkin

Το δίπλωμα πετσέτας σε σχέδιο ”Νούφαρο” είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχέδια, που χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές σε στολισμούς τραπεζιών. Εύκολο στο δίπλωμα με λίγες μόνο κινήσεις και πρακτικό στη χρήση του αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θήκη για ψωμί, τυράκια babybel ή ότι άλλο φανταστείτε.

Table tips: Lotus napkin

Διπλώνουμε τις τέσσερις γωνίες μιας τετράγωνης πετσέτας προς τη μέση.

Table tips: Lotus napkin

Η πετσέτα έχει τώρα τη μορφή της εικόνας 2. Επαναλαμβάνουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και διπλώνουμε τις γωνίες της πετσέτας προς τη μέση, εικόνα 3.

Table tips: Lotus napkin

Αφού διπλώσαμε δύο φορές την πετσέτα, την γυρνάμε ανάποδα -προσέχουμε να μη μας χαλάσει το δίπλωμα- και την ξαναδιπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα μικρό μυστικό. Η πρώτη γωνία θα τοποθετηθεί στη μέση της πετσέτας, η δεύτερη μύτη της γωνίας θα πατήσει πάνω στη μύτη της πρώτης, η τρίτη στη μύτη της δεύτερης και η τέταρτη στη μύτη της τρίτης. Κρατάμε την πετσέτα στο χέρι μας, με τον αντίχειρα να στηρίζει καλά ενωμένες τις τέσσερις γωνίες στη μέση της πετσέτας.

Table tips: Lotus napkin

Με το ελεύθερο χέρι μας, τραβάμε προσεχτικά προς τα έξω, τις 8 κορυφές που είναι κάτω από τις γωνίες και σχηματίζουν τα πέταλα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, το Νούφαρο είναι έτοιμο για στόλισμα.

Πιστεύω πως δεν σας δυσκόλεψε!

sources images: marthastewart

- Advertisement -

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -