Πως να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις

Must Try

Πόσες φορές σας ήρθε στο μυαλό ο άσχημος καβγάς που είχατε με το σύντροφό σας ή πόσες φορές σκεφτήκατε τα ενοχλητικά λόγια των συναδέλφων σας ή ακόμα όλες εκείνες τις αρνητικές σκέψεις και το φόβο που βιώνετε στο οικονομικό αδιέξοδο.

Όταν φορτίζετε τον εαυτό μας με άσχημες σκέψεις και συναισθήματα, αυτά δηλητηριάζουν τη ψυχική και σωματική σας υγεία και έτσι χωρίς να το καταλάβετε προσελκύετε περισσότερα αρνητικά συναισθήματα, λάθος ανθρώπους και λάθος καταστάσεις. Χρειάζεται προσπάθεια για να ηρεμήσετε το πνεύμα σας και να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις.

Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν για να αποφορτίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις και να σκέφτεστε θετικά.

Κάνε την επιλογή
Το πρώτο βήμα είναι να θυμόσαστε ότι έχετε την επιλογή να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις.  Μπορείτε συνειδητά να αποφασίσετε να δώσετε τέλος στον αρνητισμό, να μη σκέφτεστε μια ενοχλητική κατάσταση ή το άτομο που σας κατηγόρησε.

Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου
Αν δυσκολεύεστε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με κάποιον, δοκιμάστε να τις αποτυπώσετε στο χαρτί. Γράφοντας όλα όσα σας προβληματίζουν και σας αγχώνουν, αποφορτίζεστε από την αρνητικότητα που σας περιβάλλει. Στο τέλος σκίσε το χαρτί και πέταξε μαζί με αυτό τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος.

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους
Μπορεί να είναι εύκολο να παίζετε το ρόλο του θύματος, αλλά να θυμάστε ότι οι περισσότερες ιστορίες έχουν δύο πλευρές. Το κατά πόσο θα επιτύχετε τα όνειρά σας εξαρτάται από το βαθμό με τον οποίο θα αναλάβετε την ευθύνη και δε θα επιτρέψετε στους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας.

Ζήστε στο παρόν για να έχετε μέλλον
Αναλογιστείτε τα λάθη του παρελθόντος και θα καταλάβετε πως τα πράγματα που φοβάστε δεν είναι αληθινά. Θέλετε να ζείτε μέσα στο φόβο ή να έχετε μια ζωή γεμάτη στιγμές και εμπειρίες; Ξυπνήστε κάθε μέρα ευγνώμονες για όλα τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας αντί να σκέφτεστε τι δεν έχετε.

tableart_pws-na-diwksete-tis-arnhtikes-skepseis
photo via earnest home co

Μπορείτε να κλάψετε
Πριν διώξετε μια αρνητική κατάσταση, πρέπει πρώτα να την αισθανθείτε πλήρως, και το κλάμα μπορεί να είναι ένας καταπραϋντικός τρόπος για να καθαρίσετε τα θλιβερά συναισθήματα και να κάνετε τον εαυτό σας να αισθάνθει καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δάκρυα απαλλάσσουν πραγματικά το σώμα από χημικές ουσίες που αυξάνουν την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου
Χρησιμοποιήστε την αρνητική σας εμπειρία ως χέρι βοηθείας για να στηρίξετε κάποιον άλλο. Γίνετε εθελοντής σε ένα καταφύγιο αστέγων, δώστε αγάπη σε κάποιον που το έχει ανάγκη, υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζώο. Υπάρχει πάντα ο τρόπος για να κάνεις κάτι καλό.

Απελευθερώστε τις ενδορφίνες
Κάντε γιόγκα. Πηγαίνετε έναν περίπατο. Γραφτείτε σε γυμναστήριο. Κάντε τούμπες. Τρέξτε. Βρείτε τρόπους να κινηθείτε και απελευθερώστε ενδορφίνες. Καταναλώστε ενέργεια με το σώμα σας και αποσπάστε τη σκέψη σας!

tableart_pws-na-diwksete-tis-arnhtikes-skepseis
photo via the elgin avenue

Δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός άλλου προσώπου και προσπαθήστε να δείτε την κατάσταση από τη δική του οπτική. Θυμηθείτε ότι όλοι κάνουμε λάθη, σημασία έχει να τα αναγνωρίζουμε, να τα διορθώνουμε και να προχωράμε εμπρός.

Κάντε παρέα με θετικούς ανθρώπους
Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους. Απόφυγε τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Το γέλιο και η ευτυχία είναι μεταδοτική!

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -