Κάντε σχοινάκι, κάψτε λίπος

Θυμηθείτε ξανά το αγαπημένο σας παιδικό παιχνίδι και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται. Το σχοινάκι είναι αποδεδειγμένα μια από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις για ενδυνάμωση, αλλά και για απώλεια βάρους. Έρευνες έχουν δείξει πως είναι το μοναδικό είδος άσκησης που «επιτίθεται» τόσο δυναμικά στο λίπος, κάνει πολύ καλό στην καρδιά και γυμνάζει πόδια και χέρια.

Για να βρούμε το κατάλληλο σχοινάκι, θα πρέπει, όταν κρατάμε με το πόδι στο έδαφος τη μέση του σχοινιού, οι λαβές του να βρίσκονται ακριβώς στο ύψος των αγκώνων μας.

Ακολουθούμε πάντα μια συγκεκριμένη κίνηση για τουλάχιστον 2΄ και μετά περνάμε στην επόμενη όπως αλλαγή ποδιού, γόνατα ψηλά, άλματα με άνοιγμα ποδιών κ.λπ.. Είναι σημαντικό να κρατάμε την ισορροπία μας και να αλλάζουμε κάθε τόσο άσκηση, ώστε να δουλεύουμε καλύτερα όλες τις μυϊκές ομάδες.

Tips: Το κόλπο για να το αποφύγεις να σκοντάψεις με το σχοινάκι είναι να καρφώσεις το βλέμμα σε ένα σημείο μπροστά και να διατηρείς σταθερό ρυθμό. Αν το πόδι σου μπλεχτεί, μη σταματήσεις – συνέχισε από κει που έμεινες και δε θα κάψεις ούτε θερμίδα λιγότερη!

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

ΜΙΑ ΙΔΕΑΛΙΣΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΥΛΑΤΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ BLOG WWW.TABLEART.GR.

No Comments Yet

Comments are closed