Must Try

Η ελιά είναι το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρα και σημαντική πηγή της βιταμίνης Ε.

Σύμφωνα με έρευνες η ελιά μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια στον διαβήτη τύπου 2 αλλά και να προσφέρει προστασία από εγκεφαλικά, καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Ταυτόχρονα, αποβάλλει την υπερβολική χοληστερόλη στο αίμα και περιορίζει τις αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης. Οι ποσότητες βιταμινών Β1, Β6 και Β12 που περιέχει, ενισχύουν τον μεταβολισμό και βελτιώνουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η ελιά αποτελεί εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών που χρησιμεύει ως εναλλακτική λύση στα φρούτα και τα λαχανικά.

Διαβάστε επίσης:
15 συχνά λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος
Τα αφροδισιακά που θα σου φτιάξουν τη διάθεση!
Ποιο τυρί σου ταιριάζει σύμφωνα με το ζώδιο σου

Με την κατανάλωση μόλις 10 ελιών πριν από το γεύμα, μπορείτε να μειώσετε την όρεξή σας έως και 20%. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στις ελιές επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και ενισχύουν την χολοκυστοκινίνη, μια ορμόνη που στέλνει μηνύματα πληρότητας στον εγκέφαλο.

Η ελιά ακόμη περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, 60 φορές περισσότερο ασβέστιο από το λάδι και δεκαπλάσιο φωσφόρο, ενώ διαθέτει τριακόσιες φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α (ως  β-καροτένιο) που συμβάλλει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων και στην ανάπτυξη γερών δοντιών, οστών και μαλλιών.

Ας βάλουμε λοιπόν τις ελιές στο τραπέζι μας και να μην ξεχνάμε το μέτρο μιας και οι ελιές έχουν αρκετές θερμίδες και υψηλά ποσοστά αλατιού, κάτι που είναι απαραίτητο για την συντήρησή τους.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -