Το πιάτο της σαλάτας τοποθετείται αριστερά από τα πιρούνια.
Αν η σαλάτα σερβίρεται μαζί με το κυρίως γεύμα τότε την βάζουμε απευθείας στο κυριώς πιάτο. Όταν σερβίρεται με σάλτσες τότε χρησιμοποιούμε το πιάτο της σαλάτας, κυρίως για να μην αλλοιώσουμε τη γεύση του φαγητού.
Χρησιμοποιούμε μόνο το πιρούνι όταν τρώμε τη σαλάτα.
Όταν η σαλάτα περιέχει χόρτα ή μαρούλι τα οποία μπορεί να είναι ελαστικά και να μη κόβονται με το πιρούνι, τότε μόνο θα χρησιμοποιήσουμε πιρούνι και μαχαίρι. Απλά δε θα κόψουμε τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια όλα μαζί αμέσως, αλλά ένα κομμάτι τη φορά.
Επίσης, όταν η σαλάτα περιλαμβάνει μικρά ντοματίνια, ολόκληρα και όχι κομμένα, τρώγονται με πιρούνι και μαχαίρι.
When salad is served with a main course rather than before or after, it is best placed on a separate salad plate so that the salad dressing doesn’t mix with any gravy or sauce. Large pieces of lettuce or other salad greens can be cut with a fork or if they are particularly springy, with a knife and fork. Just don’t cut salad into smaller pieces all at one time. Also, when served whole cherry tomatoes in a salad or other dish, are eaten with a knife and fork after being cut with care.
Image sources: wyhm.