Πρόσκληση για γεύμα σε εστιατόριο

Must Try

Ακόμα και αν γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή σειρά των σερβίτσιων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, η συμπεριφορά μας είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Πως λοιπόν πρέπει να συμπεριφερθούμε όταν κάποιος μας έχει προσκαλέσει για γεύμα σε ένα εστιατόριο;

– Εάν έχουμε φτάσει πρώτοι στο εστιατόριο και καθίσουμε στο τραπέζι, δε παραγγέλνουμε τίποτα άλλο εκτός από νερό.

– Έχουμε φροντίσει να ενημερωθούμε για το είδος του εστιατορίου που είμαστε προσκαλεσμένοι και φοράμε τα ανάλογα ρούχα.

– Αν δεν μας αρέσει η θέση που βρίσκεται το τραπέζι δεν το κριτικάρουμε. Εναπόκειται στη διάθεση του οικοδεσπότη της βραδιάς, να προτείνει την αλλαγή στον μετρ.

 

Πρόσκληση για γεύμα σε εστιατόριο

 

– Δε διαλέγουμε τα ακριβότερα πιάτα ή το ακριβότερο μπουκάλι κρασί. Εάν ο οικοδεσπότης μας δεν έχει διαλέξει ένα συγκεκριμένο μενού, παραγγέλνουμε κάτι ανάλογο με την τιμή που θα έχει διαλέξει εκείνος. Αν όμως υπάρχει καθορισμένο μενού, δεν ζητάμε αλλαγές.

– Στέλνουμε το φαγητό πίσω μόνο όταν κάτι είναι λάθος.

– Δεν παραπονιόμαστε για το αν το εστιατόριο δεν είναι του γούστου μας.

– Δε ρωτάμε ποτέ πόσο είναι ο λογαριασμός, ειδικά όταν από την αρχή μας έχει γίνει σαφές ότι είμαστε καλεσμένοι, ακόμα και αν το άτομο που μας έχει προσκαλέσει είναι γυναίκα.

– Αυτά που εμείς πρέπει να πληρώσουμε αν υπάρχουν, είναι η γκαρνταρόμπα που αφήσαμε το παλτό μας και το πάρκινγ που αφήσαμε το αμάξι μας.

– Δεν ανταποδίδουμε το κάλεσμα σε ένα εστιατόριο ακριβότερο από αυτό που μας κάλεσαν (όσο και αν το αντέχει η τσέπη μας). Είναι αγένεια από μέρους μας να ταπεινώσουμε αυτόν που μας προσκάλεσε.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -