Πρόσκληση για γεύμα σε εστιατόριο

Ακόμα και αν γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή σειρά των σερβίτσιων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, η συμπεριφορά μας είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Πως λοιπόν πρέπει να συμπεριφερθούμε όταν κάποιος μας έχει προσκαλέσει για γεύμα σε ένα εστιατόριο;

 

– Εάν έχουμε φτάσει πρώτοι στο εστιατόριο και καθίσουμε στο τραπέζι, δε παραγγέλνουμε τίποτα άλλο εκτός από νερό.

– Έχουμε φροντίσει να ενημερωθούμε για το είδος του εστιατορίου που είμαστε προσκαλεσμένοι και φοράμε τα ανάλογα ρούχα.

– Αν δεν μας αρέσει η θέση που βρίσκεται το τραπέζι δεν το κριτικάρουμε. Εναπόκειται στη διάθεση του οικοδεσπότη της βραδιάς, να προτείνει την αλλαγή στον μετρ.

Πρόσκληση για γεύμα σε εστιατόριο

– Δεν διαλέγουμε τα ακριβότερα πιάτα ή το ακριβότερο μπουκάλι κρασί. Εάν ο οικοδεσπότης μας δεν έχει διαλέξει ένα συγκεκριμένο μενού, παραγγέλνουμε κάτι ανάλογο με την τιμή που θα έχει διαλέξει εκείνος. Αν όμως υπάρχει καθορισμένο μενού, δεν ζητάμε αλλαγές.

– Στέλνουμε το φαγητό πίσω μόνο όταν κάτι είναι λάθος.

– Δεν παραπονιόμαστε για το αν το εστιατόριο δεν είναι του γούστου μας.

– Δεν ρωτάμε ποτέ πόσο είναι ο λογαριασμός, ειδικά όταν από την αρχή μας έχει γίνει σαφές ότι είμαστε καλεσμένοι, ακόμα και αν το άτομο που μας έχει προσκαλέσει είναι γυναίκα.

– Αυτά που εμείς πρέπει να πληρώσουμε αν υπάρχουν, είναι η γκαρνταρόμπα που αφήσαμε το παλτό μας και το πάρκινγ που αφήσαμε το αμάξι μας.

– Δεν ανταποδίδουμε το κάλεσμα σε ένα εστιατόριο ακριβότερο από αυτό που μας κάλεσαν (όσο και αν το αντέχει η τσέπη μας). Είναι αγένεια από μέρους μας να ταπεινώσουμε αυτόν που μας προσκάλεσε.

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Μια ιδεαλίστρια τραπεζολόγος με πολύ στυλάτο ταμπεραμέντο, μετά από πολλά τραπεζώματα αποφάσισε να μοιραστεί με όλους τις σκέψεις και τις ιδέες της, μέσα από το προσωπικό της blog www.tableart.gr.

No Comments Yet

Comments are closed