Γιατί δεν πρέπει να έχουμε ψεύτικα φυτά μέσα στο σπίτι

Must Try

Μπορεί οι καθημερινές υποχρεώσεις να σας πιέζουν και η φροντίδα των αληθινών φυτών να φαντάζει βουνό λόγω χρόνου. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να στραφείτε προς τα ψεύτικα φυτά, αν και πλέον στην αγορά βρίσκεις ποιότητες που δύσκολα ξεχωρίζουν από τα αληθινά, παρ’ όλα αυτά, μερικοί λόγοι θεωρούν κακή επιλογή τη χρήση τους.

Τα αληθινά φυτά βελτιώνουν τη σωματική μας υγεία

Υπάρχουν αληθινά φυτά όπως η αλόη και ο κισσός που όχι μόνο βελτιώνουν τη ροή της θετικής ενέργειας σε ένα χώρο αλλά βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο. Τα τεχνητά φυτά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Τα ψεύτικα φυτά έχουν κακό Feng Shui

Το feng shui επικεντρώνεται στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των φυσικών στοιχείων της φωτιάς, της γης, του ξύλου, του νερού και του μετάλλου. Τα φυσικά φυτά διαθέτουν ξύλο, νερό και γη και για αυτό το λόγο είναι ιδανικά στο να βοηθήσουν να διατηρηθεί η ισορροπία του σπιτιού σας στο feng shui. Ορισμένα φυτά χρησιμοποιούνται επίσης για να ενισχυθεί η τύχη και η ευημερία. Αντίθετα, τα τεχνητά φυτά θεωρούνται δυσαρμονικά στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας.

tableart_why-you-should-not-use-fake-plants-in-your-home

Τα πλαστικά φυτά μολύνουν το περιβάλλον

Εάν έχετε περιβαλλοντική συνείδηση τότε πιθανότατα να γνωρίζετε για το θέμα των πλαστικών που βρίσκουν το δρόμο τους στη θάλασσα και το οικοσύστημα. Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα πλαστικών αποβλήτων που επιπλέουν στον ωκεανό αυτή τη στιγμή και μερικά από αυτά βρίσκουν το δρόμο τους στα στομάχια των θαλάσσιων πλασμάτων. Η χρήση των πλαστικών φυτών συμβάλλει στη διαιώνιση των πλαστικών απορριμμάτων.

Τα ψεύτικα φυτά μπορεί να δείχνουν ωραία αισθητικά και να απαιτούν μηδενική φροντίδα αλλά είναι γεγονός πως θεωρούνται ως κακή ενέργεια μέσα στο σπίτι. Προτιμήστε έστω και λίγα φρεσκοκομμένα λουλούδια σε ένα ωραίο βάζο.

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -