Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Α

Must Try

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να ξεκινήσουμε με το αφιέρωμα στα τραπεζώματα. Το πως στρώνουμε σωστά το τραπέζι μας ανάλογα την περίσταση είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί χρόνο, αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες. Δεν θέλω να φανώ αυστηρή αλλά πιστέψτε με, ένα σωστά στρωμένο τραπέζι όπου ο καθένας βρίσκει αυτό που του χρειάζεται και δε σηκώνεται πότε ο ένας για το μαχαίρι και πότε ο άλλος για το πιρούνι, είναι το βασικό συστατικό μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας ή αλλιώς Art de la table μον σερί!!!

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Αphoto via: creamylife

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Α

Βασικό στρώσιμο τραπεζιού / Basic table setting:

Το βασικό στρώσιμο του τραπεζιού όπως βλέπετε στο πάνω σκίτσο ενδείκνυται για γεύμα με την οικογένεια μας ή τους φίλους μας. Μη σας ακούσω να πείτε κάτι για το πιάτο του ψωμιού και της σαλάτας γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη πως τώρα που βλέπετε το σκίτσο λέτε ” καλά τώρα μη βάλω και έξτρα πιάτα για σαλάτα και ψωμί, εμείς και εμείς θα είμαστε, ποιος θα με παρεξηγήσει”. Λοιπόν τα ”εμείς και εμείς” τα ξεχνάμε φίλοι μου, άλλωστε το φαγητό έχει και αυτό τη δική του ιεροτελεστία.

Διαβάστε επίσης:
Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Β

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Γ

Βασικοί κανόνες σε κάθε στρώσιμο τραπεζιού είτε είναι απλό, είτε είναι επίσημο, είναι πως τα πιρούνια τοποθετούνται πάντα αριστερά από το πιάτο και τα μαχαίρια και τα κουτάλια πάντα δεξιά από το πιάτο.
Η κοφτερή μεριά των μαχαιριών θα είναι πάντα προς τη μεριά του πιάτου ή αλλιώς θα ”κοιτάει” το πιάτο.
Η πετσέτα τοποθετείται αριστερά ή πάνω από το πιάτο.
Και για να μη μουρμουράτε με το πιάτο του ψωμιού και το μαχαίρι του βουτύρου, σας ενημερώνω πως στο βασικό στρώσιμο αυτά είναι προαιρετικά.
Μη ξεχάσετε και το ποτήρι του νερού ή του αναψυκτικού.

 

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Αphoto via: delish

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Αphoto via: the decorista

Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Αphoto via: style me pretty

- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. […] θήκες μαζί με τις πετσέτες. Το στρώσιμο του τραπεζιού μέρος Α και μέρος Β, δείχνει το τρόπο που στρώνουμε ένα […]

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -