Το στρώσιμο του τραπεζιού: Μέρος Α

Και να λοιπόν που έφτασε η στιγμή να ξεκινήσουμε με το αφιέρωμα στα τραπεζώματα. Το πως στρώνουμε σωστά το τραπέζι μας αναλόγως την περίσταση είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί χρόνο, αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες. Δεν θέλω να φανώ αυστηρή αλλά πιστέψτε με, ένα σωστά στρωμένο τραπέζι όπου ο καθένας βρίσκει αυτό που του χρειάζεται και δεν σηκώνεται πότε ο ένας για το μαχαίρι και πότε ο άλλος για το πιρούνι, είναι το βασικό συστατικό μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας ή αλλιώς Art de la table μον σερί!!!

photo via: creamylife

Βασικό στρώσιμο τραπεζιού / Basic table setting:

Το βασικό στρώσιμο του τραπεζιού όπως βλέπετε στο πάνω σκίτσο ενδύκνειται για γεύμα με την οικογένεια μας ή τους φίλους μας. Μην σας ακούσω να πείτε κάτι για το πιάτο του ψωμιού και της σαλάτας γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη πως τώρα που βλέπετε το σκίτσο λέτε » ναι , καλά τώρα μη βάλω και έξτρα πιάτα για σαλάτα και ψωμί, εμείς και εμείς θα είμαστε, ποιος θα με παρεξηγήσει». Λοιπόν τα »εμείς και εμείς» τα ξεχνάμε φίλοι μου, άλλωστε το φαγητό έχει και αυτό τη δική του ιεροτελεστία.

Βασικοί κανόνες σε κάθε στρώσιμο τραπεζιού είτε είναι απλό, είτε είναι επίσημο, είναι πως τα πιρούνια τοποθετούνται πάντα αριστερά από το πιάτο και τα μαχαίρια και τα κουτάλια πάντα δεξιά από το πιάτο. Η κοφτερή μεριά των μαχαιριών θα είναι πάντα προς τη μεριά του πιάτου ή αλλιώς θα »κοιτάει» το πιάτο. Η πετσέτα τοποθετείται αριστερά ή πάνω από το πιάτο. Και για να μη μουρμουράτε με το πιάτο του ψωμιού και το μαχαίρι του βουτύρου, σας ενημερώνω πως στο βασικό στρώσιμο αυτά είναι προαιρετικά. Μη ξεχάσετε και το ποτήρι του νερού ή του αναψυκτικού.

photo via: delish

photo via: the decorista

photo via: style me pretty