Πώς να καλλιεργήσετε σπόρους στο σπίτι σας

Must Try

Ονειρεύεστε έναν όμορφο, γεμάτο ζωή κήπο;

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την καλλιέργεια σπόρων στο σπίτι σας. Για αρχή μπορείτε να καλλιεργήσετε, μέσα στο σπίτι σας, φυτά ευαίσθητα στο κρύο και τον παγετό και στη συνέχεια μεταφυτέψτε τα έξω όταν ο καιρός ζεστάνει. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψετε κρεμμύδια, σπανάκι, ραδίκια, πράσα, μπιζέλια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια και να τα μαζέψετε την άνοιξη.

Θα χρειαστείτε σπόρους, θήκες σποράς και χώμα.

Γεμίστε τις θήκες με χώμα και πατήστε το ελαφρά. Φυτέψτε 3-4 σπόρους σε κάθε θήκη για να εξασφαλίσετε πως ένας τουλάχιστον θα φυτρώσει και στο σωστό βάθος (διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία των σπόρων), συνήθως φυτεύουμε τους σπόρους σε βάθος 4 φορές το μέγεθός τους και σκεπάστε τους με χώμα. Προσθέστε ετικέτες με το όνομα και την ημερομηνία φύτευσης. Ποτίστε λίγο το χώμα, το πολύ νερό δε χρειάζεται.

Θήκες σποράς 6 θέσεων
Γλαστράκια σπορείας
Θήκες σποράς NATCARE
Σάκος φύτευσης
Ετικέτες φυτών

photo via: jollylane

Ο χρόνος μεταξύ φύτευσης και βλάστησης ποικίλλει, αλλά είναι συνήθως μεταξύ 7 εως 25 μέρες περίπου, ανάλογα την ποικιλία και τις συνθήκες φύτευσης. Όταν βλαστήσουν οι σπόροι, αφαιρέστε τη θήκη και με μεγάλη προσοχή μεταφυτέψτε σε ατομικά γλαστράκια για να έχουν το χώρο να αναπτυχθούν ομαλά. Φροντίζουμε πάντα οι σπόροι να έχουν έκθεση σε ήλιο για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν ενώ το χώμα πρέπει να είναι πάντα ελαφριά βρεγμένο.

Η μεταφύτευση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως με τους σπόρους, μόνο που εδώ θα πρέπει να βάλουμε το φυτό στο χώμα μέχρι το ύψος των πρώτων φύλλων του. Όταν τα φυτά φτάσουν το ύψος των 15 και περισσότερο εκατοστών, είναι έτοιμα να φυτευτούν στην οριστική τους θέση, στον κήπο ή τη βεράντα

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -