Βούτυρο καριτέ και τα μυστικά ομορφιάς

Must Try

Το βούτυρο καριτέ είναι από τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Προέρχεται από τα φυσικά λιπαρά του καρπού του Αφρικανικού δέντρου Shea, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και έχει αναρίθμητες  θεραπευτικές ιδιότητες και ενυδατικές ιδιότητες τὀσο στο πρόσωπο, στο σώμα όσο και στα μαλλιά.

Οι γυναίκες στην Γκάνα χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες βούτυρο καριτέ στο πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και τα χείλη τους, αφού προσφέρει εντατική ενυδάτωση, θρέψη και προστασία από τους ξηρούς ανέμους της Σαχάρα.

Η ιδρύτρια της The Body Shop, Anita Roddick, ανακάλυψε αυτό το πολύτιμο μυστικό ομορφιάς όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Γκάνα, το 1992. Εκεί, γνώρισε από κοντά τις εκπληκτικές γυναίκες που το παράγουν με τον παραδοσιακό τρόπο και το χρησιμοποιούν διαχρονικά.

tableart_voytyro-karite-kai-ta-mystika-omorfias
Photo via: The Body Shop

Συνολικά 640 γυναίκες από 11 χωριά παράγουν για την The Body Shop το βούτυρο καριτέ και την προμηθεύουν με 390 τόνους κάθε χρόνο. Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής περνά από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη, και αποτελείται από 18 στάδια. Κάθε γυναίκα χρειάζεται δύο ημέρες για να παραγάγει 25 κιλά βούτυρο καριτέ, αφού σε όλα τα στάδια παραγωγής του εφαρμόζονται αποκλειστικά παραδοσιακές τεχνικές που εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητά του. Έτσι, με αυτή τη συνεργασία, οι γυναίκες έχουν καταφέρει να είναι ανεξάρτητες, εμπνέοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ολόκληρης της τοπικής κοινότητας.

Το 2019, η The Body Shop θα προμηθευτεί ακόμα περισσότερο βούτυρο καριτέ για τη διεύρυνση της σειράς Shea με νέα προϊόντα, ενισχύοντας έτσι τη χρηματοδότηση των ζωτικής σημασίας κοινοτικών προγραμμάτων του Tungteiya κατά 30%.

Όλα τα προϊόντα περιποίησης της σειράς Shea, από την περιποίηση προσώπου μέχρι την περιποίηση σώματος και μαλλιών, είναι εμπλουτισμένα με το χειροποίητο βούτυρο καριτέ από την Γκάνα.

Το νέο, πολυχρηστικό Shea Butter είναι 100% φυσικό, 100% vegan και ιδανικό για περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα, το πρόσωπο, τα χείλη και τα μαλλιά, αλλά και ως βάση για να δημιουργήσετε τις δικές σας DIY συνταγές ομορφιάς. Για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την αγωγή περιποίησης μαλλιών Shea, που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και θρέψη σε 3 μόνο βήματα.

Το βούτυρο καριτέ προσφέρει επίσης:

  • Αποκαθιστά τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.
  • Καταπραΰνει την επιδερμίδα και της προσφέρει άμεση ανακούφιση από την ξηρότητα και την αίσθηση κνησμού και τραβήγματος.
  • Προσφέρει αισθητή θρέψη και εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα.
  • Αφήνει την επιδερμίδα λεία, απαλή και ελαστική.
  • Προσφέρει αισθητή θρέψη και ενυδάτωση στα ξηρά και πολύ ξηρά μαλλιά.
  • Ενυδατώνει και ανακουφίζει τα χείλη.
  • Κατάλληλο για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.
  • Κατάλληλο για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά.

Πηγή: The Body Shop

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -