Μπρουσκέτα με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Must Try

Μπρουσκέτα με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά (για 8-10 άτομα)

400γρ. κολοκύθα

6 σκελίδες σκόρδο

φύλλα φασκόμηλου

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αφαιρείτε τους σπόρους από την κολοκύθα, την κόβετε σε 8 φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Προσθέτετε τις σκέλιδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες, λίγα φύλλα φασκόμηλου, το μπούκοβο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα κομμάτια της κολοκύθας με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, κόβετε ένα μικρό καρβέλι ψωμί ολικής άλεσης σε φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε στο φούρνο, στο γκριλ για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.

Βάζετε σε ένα μπολ τις ψημένες σκελίδες σκόρδο. Αφαιρείτε τη φλούδα από τα ψημένα κομμάτια της κολοκύθας και τα προσθέτετε στο μπολ με τα σκόρδα. Με ένα πιρούνι ανακατεύετε και λιώνετε ελαφρώς την κολοκύθα και το σκόρδο.

Σε μια πιατέλα βάζετε τις ψημένες φέτες ψωμιού και βάζετε πάνω τους το μείγμα της κολοκύθας με το σκόρδο. Προσθέτετε το κατσικίσιο τυρί, λίγα φύλλα φασκόμηλου και λίγο ελαιόλαδο.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -