Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης και ως εκ τούτου τα Χριστούγεννα το συμπεριλαμβάνουμε στη διακόσμηση του χώρου μας, ως στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή σε συνθέσεις με κεριά και διάφορα διακοσμητικά.
Γενικά, το ρόδι είναι ένα από τα φρούτα που χρησιμοποιούμε συχνά κατά την εορταστική περίοδο όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική καθώς και στην παρασκευή κοκτέιλ.
Ο καθαρισμός του ροδιού έχει μια μικρή δυσκολία αφού λερώνει τα πάντα γύρω του αν δεν ανοιχτεί σωστά. Ένας τρόπος είναι να κόψουμε το ρόδι στη μέση και σε ένα μπολ με κρύο νερό να ρίξουμε μέσα τα κομμάτια για να το καθαρίσουμε. Αυτός ο τρόπος βέβαια είναι για όσους έχουν υπομονή και χρόνο, αφού θα πρέπει να ξεκολλήσετε από την φλούδα έναν-έναν τους σπόρους. Ok! δεν είναι για ‘μένα.
Ο δεύτερος τρόπος όμως είναι καταπληκτικός αφού σε δευτερόλεπτα έχεις τελειώσει το καθάρισμα! Κόβεις το ρόδι στη μέση, παίρνεις ένα μπολ και μια ξύλινη κουτάλα, χτυπάς μαλακά τη φλούδα και όλοι οι σπόροι ξεκολλάνε αμέσως!
Βρήκα και ένα video από τη σχολή μαγειρικής του Jamie Oliver για να δείτε και στην πράξη πόσο εύκολος είναι ο δεύτερος τρόπος καθαρισμός του ροδιού.
Images sources: bhg, indian simmer.
Φανταστικός τρόπος! Πάντα είχα το ρόδι για μεγάλο μπελά! Ευχαριστούμε πολύ!
Μια από τα ίδια Αδαμαντία μου και για ‘μένα ήταν το καθάρισμα του μεγάλος μπελάς!
Απίστευτο, τόσο απλό!!!!!!!
[…] Διαβάστε επίσης: Πως καθαρίζουμε το ρόδι […]