Η Oprah Winfrey καθήλωσε το κοινό στις Χρυσές Σφαίρες

Must Try

Η Oprah Winfrey κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με τον λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες 2018, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να δεχτεί το βραβείο Cecil B. DeMille για το συνολικό της έργο.

Η διάσημη αφροαμερικανή παρουσιάστρια, φορώντας κι εκείνη μαύρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστέρων του Hollywood για να τονίσουν την σημασία της αποκάλυψης του σκανδάλου για τη σεξουαλική παρενόχληση, έθιξε θέματα όπως τις φυλετικές διακρίσεις, τον αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων, την ελευθερία του Τύπου και το κίνημα #MeToo.

Μετά την ομιλία της, τα social media ξεσάλωσαν με το να την αποκαλούν την επόμενη πρόεδρο της Αμερικής το 2020.

Διαβάστε επίσης: Golden Globes Awards 2018: Γιατί όλες οι γυναίκες θα φορούν μαύρα;

«Το 1964 καθόμουν στο πλαστικό πάτωμα της μητέρας μου και παρακολουθούσα την τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών. Οταν ήρθε η ώρα του Α’ Ανδρικού ρόλου, η ζωή μου άλλαξε. Ο φάκελος άνοιξε κι ακούστηκε το όνομα Sidney Poitier. Στη σκηνή ανέβηκε ένας πρίγκηπας. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ να τιμάται ένας αφροαμερικανός. Δεν μπορώ να σας περιγράψω εκείνη τη στιγμή. Και αν αυτή τη στιγμή μικρές αφροαμερικανές με βλέπουν, είναι τιμή μου. Θέλω να μοιραστώ το βραβείο μαζί τους», είπε ανοίγοντας την ομιλία της η Oprah Winfrey και προσέθεσε:

«Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε—αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη βιομηχανία του θεάματος. Θέλω να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέμειναν χρόνια κακοποίησης και επιθέσεων, επειδή—όπως η μητέρα μου—είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

tableart_h-oprah-winfrey-kathhlwse-to-koino-stis-xryses-sfaires-2018_1

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων λέγοντας: «οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την ενδημική σεξουαλική κακοποίηση στο Hollywood υπερβαίνουν τον κλάδο της ψυχαγωγίας, επισημαίνοντας ότι το θέμα «ξεπερνάει κάθε πολιτισμό, γεωγραφική περιοχή, φυλή, θρησκεία, πολιτική ή εργασιακό περιβάλλον». Και συνέχισε: Είναι οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι οικιακές βοηθοί, αγρότισσες. Εργάζονται σε εργοστάσια, σε εστιατόρια, βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στα νοσοκομεία. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας και της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι στρατιώτες μας στο στρατό».

«Θέλω, λοιπόν, όλα τα κορίτσια που μας παρακολουθούν σήμερα να γνωρίζουν ότι μια νέα μέρα είναι στον ορίζοντα “Και όταν αυτή η νέα μέρα ξημερώσει θα είναι εξαιτίας πολλών υπέροχων γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι εδώ σήμερα όπως και κάποιοι άνδρες που αγωνίζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα ξαναπεί ποτέ «me too»…»

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -