Η σούπα και οι τρόποι της

Must Try

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ακούσετε τον διπλανό σας να ρουφάει τη σούπα του; Αμέτρητες φορές! Τόσες φορές μάλιστα, που θέλεις να αναφωνήσεις oh mon dieu!

Οι σωστοί τρόποι στο τραπέζι είναι μέρος της ευχάριστης ατμόσφαιρας που όλοι μας θέλουμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια του γεύματος. Έτσι λοιπόν και η σούπα θέλει το δικό της σωστό τρόπο.

Φανταστείτε το πιάτο της σούπας σαν ένα ρολόι. Κρατήστε στο χέρι σας το κουτάλι της σούπας που βρίσκεται έξω δεξιά από το πιάτο, δίπλα από το μαχαίρι. Η κίνηση του κουταλιού πρέπει να γίνεται από το κέντρο του πιάτου προς τα έξω, σαν να λέμε προς την ώρα 12 και όχι από έξω προς το κέντρο του πιάτου. Στο κουτάλι η ποσότητα της σούπας πρέπει να είναι τέτοια – δε ξεχυλίζουμε το κουτάλι – ώστε να μη στάζει η σούπα και πιτσιλιστούμε. Φέρνουμε στο στόμα μας το πλαϊνό μέρος του κουταλιού και καταπίνουμε αθόρυβα. Τόσο απλά.
Αν θέλετε να μην αφήσετε ούτε μια κουταλίτσα μέσα στο πιάτο της σούπας, ανασηκώστε λίγο το πιάτο σας προς τα έξω και όχι προς το μέρος σας.

Image sources: bell’ alimento.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -