tableart_zoymera-paidakia-kotopoyloy

Ανάψαμε τις φωτιές για την Τσικνοπέμπτη και φτιάχνουμε πεντανόστιμα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο.

Υλικά

1,5 κιλό παϊδάκια από κοτόπουλο (κομμένα από το χασάπη)
ελαιόλαδο
χυμό από 3 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Jamie Oliver φτιάχνει στο φούρνο Κοτόπουλο με Χαρίσα]

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 200ºC στο γκριλ. Απλώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μονή στρώση πάνω σε μια σχάρα.

Ακουμπάμε τη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε για 30′ λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

 

No Comments Yet

Comments are closed