tableart_xtapodi-psito-sto-alouminoxarto

Πεντανόμιστο ψητό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συνοδέψτε το με ουζάκι και ταραμοσαλάτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι καθαρισμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
1 κομμάτι λαδόκολλα

tableart_xtapodi-psito-sto-alouminoxarto
photo via: thehungrybites

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά και στη μέση ένα κομμάτι λαδόκολλα διπλωμένη. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.

Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά να μην παίρνει αέρα, όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα στους 180°C.

Σερβίρουμε και καλή Σαρακοστή!