Must Try

Πολλές φορές όταν ετοιμάζεται το μενού, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει κρέας ή ψάρι ή ζυμαρικά, αναρωτιέστε τι κρασί θα του ταιριάζει. Λευκό; Ερυθρό; Κόκκινο; Και άντε και το διαλέξατε, τι κρασί όμως είναι;

Για να σας βγάλω από τον προβληματισμό σας, το Tableart κάθε εβδομάδα θα σας προτείνει διάφορα είδη κρασιών όπως και την δυνατότητα να μάθετε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τα γευστικά τους ταιριάσματα όπως τα προτείνουν οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί.

Κρασί Chateau Nico Lazaridi

Château Nico Lazaridi Ερυθρό Ξηρό

Γευστικό Ταίριασμα
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου στους 18-20 ºC, με κόκκινα κρέατα και κυνήγι που συνοδεύονται από σύνθετες σάλτσες. Κρέας μοσχάρισιο ψητό σχάρας ή φούρνου, τυρί σκληρό κίτρινο.

Αμπελουργία
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot.
Αμπελώνες: Κοινότητα Αγοράς, Πηγαδίων, Αδριανής.
Καλλιέργεια: Εδάφη μέτριας κλίσης σε υψόμετρο 250m με βορειοανατολική έκθεση, αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ποικιλιών και την ωρίμανση των καρπών τους.
Ημερομηνία τρύγου: Σεπτέμβριος

Οινοποίηση
Τεχνική: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με παραμονή 8-12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Γευσιγνωσία
Χρώμα βαθύχρωμο ρουμπινί. Έντονα αρώματα φρούτων και εξωτικών μπαχαρικών σε κομψή ισορροπία. Φίνες ταννίνες, γενναιόδωρη δομή και μακριά επίγευση.

Φύλαξη – Παλαίωση
Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.

Μπορείτε να το αγοράσετε από το House of Wine στη τιμή των 27,10.

- Advertisement -
- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -