Βάψτε παστέλ αυγά με φυσικά υλικά

Τα βαμμένα αυγά αποτελούν κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης. Φέτος μπορείτε να κάνετε την διαφορά βάφοντας τα αυγά για το Πάσχα με φυσικό οικολογικό τρόπο! Πειραματιστείτε με φυσικές πρώτες ύλες και δείτε τ’ αυγά να αποκτούν υπέροχα παστέλ ανοιξιάτικα χρώματα.

Τρόφιμα, μπαχαρικά και φυτά όπως τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρότα, ο κρόκος μπορούν να χρησιμεύσουν ως εναλλακτικές λύσεις φυσικής χρωστικής ουσίας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Αυγά λευκά
  • ξύδι
  • φύλλα κόκκινου κρεμμυδιού
  • φύλλα λευκού κρεμμυδιού
  • κρόκος Κοζάνης
  • κόκκινο λάχανο
  • μίσχο από καρότο
  • μούρα
  • παντζάρια

Εκτέλεση:

Βράστε τα αυγά σε χαμηλή θερμοκρασία, με προσοχή για να μη σπάσουν. Βγάλτε τα αυγά από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βράστε το κάθε συστατικό για 10-15 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε λίγες σταγόνες ξυδιού σε κάθε συστατικό. Βουτήξτε τα αυγά και αφήστε τα για 2-3 λεπτά. Αν θέλετε το αυγό να έχει πιο έντονο χρώμα, το αφήνουμε λίγα λεπτά παραπάνω μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τα αυγά θα έχουν παστέλ αποχρώσεις με ματ αποτέλεσμα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πιο γυαλιστερά αυγά, βάλτε λάδι σ’ ένα πανί και τρίψτε το εξωτερικό των αυγών.

Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα! Ανέβασε τη φωτό σου στο twitter ή το instagram με hashtag #tableartgr_easter και δες την εδώ δημοσιευμένη!

Κόκκινο κρεμμύδι

Λευκό κρεμμύδι

Κρόκος Κοζάνης

Κόκκινο λάχανο

Μίσχος φύλλα καρότου

Μούρα

Παντζάρια

 

Image sources: lauren conrad.

No Comments Yet

Comments are closed