Το έξυπνο κόλπο που κάνει τις μπανάνες να μη μαυρίζουν

Οι μπανάνες είναι από τα φρούτα που με τη σειρά τους βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η αλήθεια είναι πως ωριμάζουν γρήγορα και μαυρίζουν και έτσι δε σου κάνει κέφι να τις φας.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως οι ώριμες μπανάνες με τις σκούρες κηλίδες παράγουν μια αντικαρκινική ουσία που ονομάζεται TNF (παράγοντας νέκρωσης όγκων), που βοηθά στην καταπολέμηση των ανώμαλων κυττάρων στο σώμα μας. Υπενθυμίζεται ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλλιο, βιταμίνες A, B, C και D αλλά και αντιοξειδωτικά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε μια μπανάνα με καφέ κηλίδες, μην την προσπεράσετε. Αντιθέτως, φάτε την και χαρίστε στο σώμα σας μια μικρή ενίσχυση και επιπλέον ενέργεια.

Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση τους από άτομα με διαβήτη γιατί τα ένζυμα που περιέχει η ώριμη μπανάνα μετατρέπονται σε άμυλο.

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Μια ιδεαλίστρια τραπεζολόγος με πολύ στυλάτο ταμπεραμέντο, μετά από πολλά τραπεζώματα αποφάσισε να μοιραστεί με όλους τις σκέψεις και τις ιδέες της, μέσα από το προσωπικό της blog www.tableart.gr.

No Comments Yet

Comments are closed