Σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική μαγιονέζα σε 5 λεπτά.

Υλικά

1 κρόκος αυγού
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
250ml ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα τον κρόκο, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε αργά το ελαιόλαδο με ροή κλωστής μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό ανοιχτόχρωμο μείγμα – η διακασία κρατάει 5 λεπτά.
Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Προβολή λεπτομερειών

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close