Must Try

Ένας δίσκος είναι πάντα χρήσιμος στο σερβίρισμα του φαγητού ή των ποτών, αλλά κυρίως μας διευκολύνει στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σε σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα, διανύοντας διαδρομές από την κουζίνα στο σαλόνι, στα δωμάτια, σε κήπους ή βεράντες.

Στο σερβίρισμα με δίσκο, χρησιμοποιούμε ένα δισκόπανο για να καλύψουμε το δίσκο προκειμένου να μη γλιστρούν τα σερβίτσια, αλλά και για την απορρόφηση των υγρών που χύνονται στη μεταφορά. Στην αγορά υπάρχουν δίσκοι απολύτως αντιολισθητικοί, παρόλα αυτά ένα δισκόπανο προκαλεί οπτικά καλύτερη εντύπωση.

 

 

Όταν τοποθετούμε σερβίτσια στο δίσκο, το βάρος πρέπει να είναι συμμετρικά μοιρασμένο, ώστε να εξασφαλίζεται ισορροπία κατά τη μεταφορά.
Τα βαριά αντικείμενα στο δίσκο, πρέπει να τοποθετούνται από την πλευρά του σώματος, όμως το άνοιγμα από τις κανάτες ή τις σαλτσιέρες που μεταφέρουν πολύ ζεστά ροφήματα, πρέπει να βρίσκονται μακριά από το σώμα για να αποφύγουμε το κάψιμο σε περίπτωση που χυθούν.

 

 

Οι μεγάλες ποσότητες πιάτων δεν απαιτούν τη χρήση δίσκου, αφού μπορούν να μεταφερθούν και με τα χέρια.

 

Images sources: style me pretty, sunday suppers.

- Advertisement -

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -